Yhtye osallistuu Uuden Musiikin Kilpailuun kappaleella Samaa taivasta katsotaan

Samaa taivasta katsotaan julkaistaan perjantaina 20. tammikuuta

Uuden Musiikin Kilpailun voittaja valitaan 25. helmikuuta Suomen suosituin bilebändi, jo yli 10-vuotisen ja jyrkässä nousukiidossa olevan uran tehnyt Portion Boys on mukana Ylen Uuden Musiikin Kilpailun kauden 2023 finaalissa kappaleella Samaa taivasta katsotaan. UMK23-tapahtumassa 25.2. valittava UMK-voittaja edustaa Suomea Euroviisuissa, jotka järjestetään Ukrainan puolesta Englannin Liverpoolissa toukokuussa 2023.

Portion Boysin kilpailukappale Samaa taivasta katsotaan julkaistaan perjantaina 20.1.2023. Kappale on tuolloin kuunneltavissa heti keskiyöllä Spotifyssa, muissa musiikin suoratoistopalveluissa, Yle Areenassa ja YouTubessa.

Portion Boys on positiivisuudellaan ja vilpittömyydellään raivannut tiensä yhdeksi Suomen tämän hetken kuunnelluimmista bändeistä. Viimeiset vuodet ovat tuoneet mukanaan hittejä niin Spotifyssa kuin radioissa ja Suomi on kierretty moneen otteeseen. Uuden Musiikin Kilpailu nostaa yhtyeen entistäkin isomman yleisön eteen:

Ajatus UMK:hon osallistumisesta on kypsynyt meidän mielessämme jo useamman vuoden ja UMK:ssa mukana oleminen on meille erittäin iso juttu ja suuri kunnia. Lähdetään antamaan 110% ja pyritään saamaan yleisölle parempi fiilis omalla tyylillä. Ei oteta liian vakavasti itseämme - odotukset on tietenkin isot mutta jalat tiukasti maassa!” Portion Boys kertoo.

Samaa taivasta katsotaan -biisin sanoma on bändille merkityksellinen: olemme kaikki yhtä tärkeitä.

“Nyt kun on paljon pahaa maailmassa, me toivomme, että tästä biisistä ihmiset saisivat hetken iloa. Puhalletaan yhteen hiileen ja luodaan yhteenkuuluvuuden tunnetta”, yhtye kertoo.

Vuonna 2010 perustettu Portion Boys teki lopullisen läpimurron koko kansan tietoisuuteen jättihitillään Vauhti kiihtyy feat. Matti ja Teppo, jota on kuunneltu huikeat yli 16 miljoonaa kertaa. Yhteensä Portion Boysin kappaleita on kuunneltu Spotifyssa yli 140 miljoonaa kertaa ja YouTubessa yhtyeen videoilla on katselukertoja yli 70 miljoonaa. Yhtyeen suurimpiin hitteihin kuuluvat lisäksi mm. Kyläbaari, Karjala takas, Elämän ABC ja Teflon Brothersin kanssa yhdessä tehty Nautin elämästä.

Uuden Musiikin Kilpailun voittaja ja Suomen seuraava Euroviisuedustaja valitaan 25.2.2023 Turun Logomon UMK23-tapahtumassa. Finaalilähetys nähdään ja kuullaan suorana Yle TV1:ssä, Yle Areenassa, Radio Suomessa ja Yle X3M:llä.

Omaa suosikkiaan voi äänestää suoran lähetyksen aikana maksutta kirjautumalla Yle-sovellukseen tai maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Myös kansainvälinen raati pisteyttää biisit.

Voittajabiisi selviää laskemalla yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet yhteen: katsojien äänten painoarvo on 75 % ja kansainvälisen raadin 25 %.

Ylen Uuden Musiikin Kilpailu UMK on Suomen suurin musiikkishow, joka kuljettaa voittajansa kotimaisen miljoonayleisön kautta satojen miljoonien katsojien eteen Euroviisuihin, maailman suurimpaan musiikkiviihdeohjelmaan. Eurovision Song Contest järjestetään keväällä 2023 Ukrainan puolesta Liverpoolissa, Isossa-Britanniassa.

 

Portion Boys somessa:
Nettisivut: www.portionboys.fi
Facebook: Portion Boys
Instagram: portionboysofficial