Sisu oli ylivoimaisesti katsotuin elokuva viikonloppuna

Sisu on yllättänyt yleisön positiivisesti ja saanut spontaaneja aplodeja elokuvateattereissa.

Jalmari Helanderin ohjaama ja Petri Jokirannan tuottama Sisu-elokuva oli Suomen katsotuin elokuva viime viikonloppuna. Sisu sai ensi-iltaviikonloppunaan (27.–29.1.) peräti 27 594 katsojaa elokuvateattereissa. Ennakot mukaan lukien elokuvan on tähän mennessä nähnyt jo 29 285 katsojaa.
”Sisu elokuvamme on saanut riehakkaan vastaanoton ennakkonäytöksissä ja festivaaleilla, joten tiesimme mitä odottaa omalta kotiyleisöltä Suomessa, joka nyt näkee elokuvan ensimmäisten joukossa koko maailmassa”, sanoo tuottaja Petri Jokiranta.

”Sisu on saanut yleisöltämme mahtavan vastaanoton! Elokuvan jälkeen yleisö on antanut aplodit, mikä on tosi poikkeuksellista, sitä harvoin elokuvanäytöksissä tapahtuu. Ja onpa joku katsojista ehtinyt nähdä Sisun ensi-iltaviikonlopun aikana jo pariinkin otteeseen. Sisu on tehnyt katsojiin ison vaikutuksen” iloitsee elokuvateatteriyrittäjä Sanna Ilonen Imatran Bio Vuoksesta. ”En ihmettele yleisön innostusta, sillä omasta mielestänikin Sisu on paras kotimainen elokuva ikinä! On toki ollut paljon hyviä kotimaisia, mutta Sisu kilpailee omalla sarallaan, se on niin erilainen. Siinä yhdistyy kauneus ja rumuus jollakin niin hienolla tavalla. Elokuvan jälkeen tulee olo että me suomalaiset pystytään mihin vaan. Nostan hattua koko työryhmälle, olette tehneet taidokasta työtä.”

Bio Rexin toimitusjohtaja Aku Jaakkola iloitsee elokuvan saamasta vastaanotosta: ”Upeaa huomata miten Sisu on onnistunut yllättämään yleisömme positiivisesti: oho, tällaistakin Suomessa tehdään! Elokuvan vastaanotto on ketjussamme ollut todella innostunut, ja elokuva on selkeästi saanut liikkeelle myös sellaisia yleisöryhmiä, joita ehkä harvemmin kotimaisen elokuvan katsomossa näkee.

Sisu voitti neljä palkintoa Sitgesin kansainvälisillä elokuvajuhlilla Espanjassa lokakuussa. Parhaan elokuvan palkinnon lisäksi Jorma Tommila sai parhaan näyttelijän palkinnon, Kjell Lagerroos palkittiin parhaasta kuvauksesta ja Juri Seppä ja Tuomas Wäinölä parhaasta alkuperäismusiikista. Sisu sai ensiesityksensä syyskuussa Toronton elokuvafestivaaleilla. Elokuvan teatterilevitysoikeudet myytiin Torontossa tarjouskilpailun päätteeksi Lionsgatelle, joka sitoutuu levittämään elokuvan laajasti elokuvateattereissa Pohjois-Amerikassa. Levityspäivästä ilmoitetaan myöhemmin.
Sisu on hermoja raastava toimintaelokuva toisesta maailmansodasta, jossa yksi mies taistelee natsien tuhopartiota vastaan Lapin erämaassa ja se on kuvattu Suomen Lapissa. Jalmari Helanderin käsikirjoittaman elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Jorma Tommila (Rare Exports, Big Game), Aksel Hennie (Yksin Marsissa, White Wall, Headhunters), Jack Doolan (The Hatton Garden Job), Mimosa Willamo (Aurora, Päin seinää, Box 21) ja Onni Tommila (Big Game).

SYNOPSIS

Syvällä Lapin erämaassa Aatami Korpi (Jorma Tommila) etsii kultaa. Ajoittain pommikoneiden ylilento ja etäiset sodan äänet kuuluvat kirkkaina syysöinä.

Viimein raskas työ palkitaan ja kultapöly vaskoolissa kasvaa kultakimpaleiksi, Aatami lähtee viemään kulta-aarrettaan lähimpään kaupunkiin. Kun Aatamia vastaan rymistelee SS Obersturmführer Bruno Helldorfin (Aksel Hennie) johtama kolmekymmentä henkinen natsituhopartio, alkaa henkeäsalpaava ja kullanhimoinen takaa-ajo läpi tuhotun ja miinoitetun Lapin erämaan.

 

TUOTANTO JA LEVITYS
Elokuvan tuottaa tuotantoyhtiö Subzero Film Entertainment Oy yhteistyössä brittiläisen Good Ghaos tuotantoyhtiön kanssa, tuottajana Petri Jokiranta. Vastaavina tuottajina ovat Mike Goodridge, Gregory Ouanhon ja Antonio Salas. Pohjoismaissa elokuvan levittää Nordisk Film. Sisua ovat tukeneet Business Finland – Audiovisual Production Incentive, Suomen elokuvasäätiö ja Film Tampere. Elokuvan tv- ja suoratoistokanava on MTV Cmore. Sisu on ensimmäisiä suomalaisia elokuvia, jonka amerikkalainen studio Sony / Stage 6 Films on ostanut jo käsikirjoitusvaiheessa. Sony levittää elokuvan Pohjois-Amerikan ulkopuolella ja Pohjois-Amerikassa elokuvan levittää Lionsgate.

Sisu sai Suomen ensi-iltansa elokuvateattereissa 27.1.2023.

ELOKUVAN TRAILERI
https://youtu.be/88f77kkiqDs