Paluun tehnyt 2000-luvun alun suosituimpiin yhtyeisiin kuuluva DISCO julkaisi uuden singlen Me selvitään

Olemme päässeet yleisön eteen lähes 10 vuoden tauon jälkeen ja ollaan huomattu miten ikävä on ollut yleisöstä välittyvää energiaa”

Uusi albumi julkaistaan myöhemmin tänä vuonna

DISCO on parhaillaan kevätkiertueella

Kuuntele Me selvitään tästä! 2000-luvun alun suosituimpiin yhtyeisiin kuuluva DISCO teki viime vuonna paluun uuden musiikin kera alkuperäisessä duo-kokoonpanossaan. Yhtyeen viimevuotiset singlet Muualla palaa ja Kauniimpi ilman sua feat. Irina saavat tänään seuraajan, kun DISCO julkaisee kappaleen Me selvitään. DISCO tekee parhaillaan uutta, myöhemmin tänä vuonna julkaistavaa albumia.

”Me selvitään -kappale on vahva tarina siitä, miten tärkeää olisi muistaa surun ja tragedioiden keskellä kääntyä rakkaiden ihmisten puoleen ja ottaa vastaan heistä tuleva voima. Sitä helposti käpertyy yksinään suruun tai jopa peittää sen tai yrittää paeta sitä yksinään.

Kappaleella kuvataan myös sitä tunnetta, kun ollaan yhdessä, mutta silti yksinäisiä. Ollaan ehkä kuljettu jo pitkään yhteistä matkaa ja tiet ovat välillä eronneet. Kuitenkin lopulta muistetaan, että yhdessä ollaan voimakkaampia”, yhtye kuvailee.

DISCO on palannut tuttujen tummien ja romanttisten pop-sävyjen kanssa, mutta entistäkin elinvoimaisempana. 1980-lukuvaikutteiset modernit pop-kappaleet ja suoraan sydämeen menevät koskettavat tekstit ovat muodostuneet DISCOn tavaramerkeiksi, ja myös tässä päivässä yhtye luottaa tähän yhdistelmään.

Ajatus paluusta on kytenyt DISCOn Aki Erosen ja Olli Halosen mielissä useampaan otteeseen menneinä vuosina, mutta nyt aika tuntui oikealta. Yhtye on palannut myös keikkalavoille ja on parhaillaan kevätkiertueella:

On ehditty elämään ja kokemaan paljon asioita tässä vuosien varrella ja tuli tarve päästä käsittelemään niitä. Meille molemmille musiikki on tosi luonteva tapa tutkia elämäämme, ajatuksiamme ja tunteitamme. Ja jostain selittämättömästä syystä, nyt vaan aika on tuntunut oikealle tehdä yhdessä musiikkia”, Halonen kuvailee.

Meillä on vahva ajatus siitä, mitä musiikin tekeminen meille tarkoittaa ja merkitsee. Meillä on myös vuosien varrella syntynyt syvä ymmärrys siitä, miten me yksilöinä käsittelemme ja teemme musiikkia. Tämän ymmärryksen myötä uusien DISCOn biisien tekeminen on ollut erittäin antoisaa ja voimaannuttavaa.

Uusien biisien tekeminen jatkuu ajatuksissa ja konkreettisestikin koko ajan. Ollaan päästy yleisön eteen lähes 10 vuoden tauon jälkeen ja ollaan huomattu miten ikävä on ollut yleisöstä välittyvää energiaa. Emme malta odottaa sitä, että pääsemme keikkailemaan enemmänkin”, jatkaa Eronen.

Syntetisaattorivetoisen mainstream-popin edelläkävijät tunnetaan klassikoiksi nousseista hiteistään kuten Levottomat tuulet, Ilkeitä asioita, Ketä sinä odotat ja Hei älä luule. DISCOn historiasta löytyy kuusi radiolistan top5:een noussutta hittisingleä, ja yhtyeen vuonna 2002 julkaistua albumia Musta sydän on myyty yli 60000 kappaletta. Duon keikkakalenterista on löytynyt Suomen suurimmat festarit sekä sadat muut keikkapaikat. Yhtyeen viimeisin single Kauniimpi ilman sua feat. Irina on soinut radioissa yli 1000 kertaa.

 

DISCO – PALUUN KEVÄT 2023 (lisäyksiä tulossa)

27.1. Oulu, Ihku
28.1. Tampere, Ihku
10.2. Joensuu, Las Palmas Kimmel
11.2. Kitee, Kiteen Karhu
4.3. Espoo, Sellosali

 

DISCO somessa:
Instagram: discovirallinen
Facebook: DISCO