Tommy Huovisen ja Esa Elorannan Kaksi kulkijaa -duetto nyt ulkona

Kappale on toinen sinkkulohkaisu Tommy Huovisen tulevalta seitsemänneltä studioalbumilta

Porilaislähtöinen Tommy Huovinen on ansioitunut pitkänlinjan laulaja-lauluntekijä, jolta on kuultu tähän mennessä jo kuusi pitkäsoittoa. Kaksi kulkijaa -single on syksyllä tulevan seitsemännen albumin toinen sinkkulohkaisu. Mukana kappaleella duetoimassa on Esa Eloranta. Katso kaksikon studioreissulla kuvattu musiikkivideo täältä.

Itse kappaleen kirjoitin alun perinkin duetoksi, ja nimenomaan kahden miehen esittämäksi. Siinä on kulkuriromantiikkaa, ja erityisen ylpeä olen rivistä ’aamun valonsäteet’, jonka voi ymmärtää ainakin neljällä eri tavalla, hieman painotusta ja tavuja muuttaen. Se on yhden kerran enemmän kuin oppi-isäni Juice Leskisen rivi ’musta aurinko nousee’. Joten päihitin hänet ainakin yhdessä asiassa”, Tommy naurahtaa ja jatkaa:

Elorannan Esa oli hyvin luonnollinen valinta duettokaveriksi, koska äänemme
sopivat hyvin yhteen. Hän on tehnyt vielä enemmän keikkoja kuin minä, ja on mielestäni viimeisiä todella rock-uskottavia artisteja, joka edelleen tekee tinkimättömästi omaa musiikkia ja esittää sitä itse oikeilla soittimilla.

Esa Eloranta on Oulusta kotoisin oleva laulaja-lauluntekijä sekä kitaristi. Soolouran ohella hän keikkailee aktiivisesti Garbo-yhtyeen kanssa. Vuosien varrella häneltä on ilmestynyt 18 pitkäsoittoa, ja hän on kirjoittanut yli 1500 laulua. Hän on tehnyt menestyskappaleita myös useille Suomen eturivin artisteille.

Tommy kertoo kirjoittaneensa kappaleen pandemia-ajan jälkihöyryissä, kun toimeentulo loppui hetkeksi kokonaan. Yli 3000 keikkaa isoilta festareilta ihmisten olohuoneisiin tehnyt artisti löysi itsensä yhtäkkiä tilanteesta, jossa pakollinen tauko antoi mahdollisuuden tarkastella omaa muusikkoutta hieman etäämmältä.

Huomasin kuinka syvästi esiintyminen ja musiikin tekeminen on juurtunut sieluuni ja identiteettiini. Kun se vietiin pois, jäljelle ei jäänyt oikein mitään. Tajusin että olin ollut hyvin etuoikeutettu koska minulle maksettiin sellaisesta, jota tekisin muutenkin”, Tommy kertoo.

Musiikillisen uran ohella Tommy Huovinen on tuottanut Juice Leskisen tuotannosta kaksi kokoelma levyä sekä retrospektiivisen Minä – Sunnuntailapsi -dvd:n, joka sai myös Emma-ehdokkuuden. Tällä hetkellä hän käsikirjoittaa ja tuottaa Arska tehtaalla podcastia, joka on jatkumoa legendaariselle Koe-eläinpuisto radio-ohjelmalle.

TOMMY HUOVINEN | FACEBOOK | YOUTUBE | SPOTIFY