Maaliskuussa on taas aika taas juhlia suomalaisia naistaiteilijoita sadoin äänin. Jo toista kertaa järjestettävä Ääni on naisten! suuri naistenpäivän juhlakonsertti tarjoilee laajalla skaalalla naistaiteilijoiden tekemää ja esittämää musiikkia.

Musiikkitalon lavalla nähdään suomalaisen kuoromusiikin kärkeen kuuluvat KYN ja Philomela, johtajinaan musiikkineuvokset Kaija Viitasalo ja Marjukka Riihimäki sekä Jennifer Moir. Lähestulkoon sadasta naislaulajasta muodostuvan suurkuoron kanssa lavalle nousevat muun muassa Seela Sella, Maria Ylipää ja Essi Wuorela.

Kähärän intohimona on runojen säveltäminen, ja juhlakonsertissa kuullaan hänen musiikkiaan muun muassa Minna Canthin, L. Onervan, Christina Rossettin, Susanna Haaviston ja Miira Sippolan teksteihin.
Suomen kulttuurimaisemasta ei enää puutu naistenpäivän juhlakonserttia, sillä jo perinteeksi muodostuva Ääni on naisten! -juhlakonsertti nostaa esille suomalaisia taitelijoita musiikin ja kirjallisuuden kautta”, Anna-Mari Kähärä kertoo.

ARMOTONTA MENOA – HOIVATYÖN LAULUJA –elokuvan musiikki esitetään ensimmäistä kertaa livekuoron kanssa. Kähärä on säveltänyt ajankohtaiseen, vanhushoivan kriisistä kertovaan dokumentaariseen lauluelokuvaan kuoromusiikkia, jonka sanat perustuvat hoivatyöntekijöiden anonyymeihin kirjeisiin. Kähärä on Suomen ehdokkaana pohjoismaisen elokuvamusiikkipalkinto Harpan saajaksi sekä Jussi-ehdokkaana parhaasta elokuvamusiikista. Esityksen alustaa elokuvan ohjaaja Susanna Helke.

Lisäksi konsertin ohjelmistossa on musiikkia KYSY SISKOILTA -musikaalista, joka on naurattanut ja liikuttanut loppuunmyytyjä katsomoita Turun kaupunginteatterissa syksystä 2021 alkaen. Naisten elämästä estrogeenin armoilla kertovat Susanna Haavisto, Eija Ahvo, Anna Victoria Eriksson, Linda Hämäläinen, Pauliina Saarinen ja Sara Puljula. Satu Rasilan käsikirjoittaman ja ohjaaman musikaalin laulujen tekstit ovat Susanna Haaviston ja sävellykset Kähärän.

Ääni on naisten! Suuri naistenpäivän juhlakonsertti
Musiikkitalossa 11.3. klo 18.
Osta liput täältä