Sam Huberilta ystävänpäivän Sinatra-Jobim-klassikko How Insensitive

Muodonmuutoksen kokenut biisi on osana tämän vuoden Specialized Project -hyväntekeväisyyshanketta Briteissä

Sam Huber ja Tomás Doncker laittoivat Frank Sinatran tutuksi tekemän How Insensitive -singlen uusiksi, ja lopputulos saatiin tänään ystävänpäivänä nautiskeltavaksi. Vaikka Frank Sinatran tuotantoa onkin tehty uuteen uskoon vuosikymmenten mittaan mitä erilaisimmin tavoin, on nyt kuultava versio jotain aivan uutta. Samalla biisi on osa The Specials -kokoonpanon eli tässä yhteydessä Specialized Projectin mobilisoimaa vuotuista kampanjaa brittiläisen Teenger Cancer Trust -hankkeen hyväksi, ja myös tämä biisi on osa tämän vuoden Our Way: The Rat Pack Collection -teemaista kokonaisutta. Ainutlaatuisessa projektissa rytmimusiikin ja skan kärkinimet laittavat Sinatran tuotantoa uusiksi.

Nyt valittu biisi lukeutuu Sinatran vähemmän tunnetuimpiin helmiin, mutta valinta oli helppo sen jälkeen, kun kampanjan päämies Jonathan Read kutsui Sam Huber ja Tomás Donckerin mukaan. Alun perin vuonna 1969 julkaistu Sinatran ja Antion-Carlos Jobimin yhteisalbumin biisi on Huberille erityinen.

"Olen aina rakastanut tätä laulua", Huber kertoo. "Se on kappale, jota minun on jopa vaikea laulaa, koska se todella osuu ja uppoaa minuun. Tunteellisessa mielessä se on uskomattoman voimakas kappale; se on luultavasti yksi suurimmista kappaleista, joita on koskaan kirjoitettu suhteen päättymisestä."

Tomás Doncker on samoilla linjoilla.

"Olen suuri sekä Sinatran että Jobimin fani, ja tämän biisin uudelleen luominen oli hieno kokemus. Halusin laittaa siihen modernin brittisoulin mausteita, ja uskon, että saavutimme sen mitä haimme."

Itse asiassa biisi on kuultu Sam Huberin tulkitsemana aiemminkin yhteisäänitteellä Aulanko-jazzyhtyeen kanssa. Nyt kappale kuin syntyi uudelleen.

"Se perinteinen versio piti ravistella pois mielestä ja mukauttaa sanoitukset Tomásin ja bändin luomaan moderniin versioon. On aina hienoa, kun pääsee ottamaan klassikon ja siirtämään sen kokonaan uuteen ympäristöön, se on siistiä ja myös yllättävää."

Biisiin on tehty myös sielukas musiikkivideo, jonka voit katsoa nyt täältä.

 

FACEBOOK | INSTAGRAM