Juha Tapio julkaisee uransa henkilökohtaisimman albumin

Elävien maassa -albumilla tarkastellaan ihmisen koko elämänkaarta

Juha Tapio julkaisee uransa henkilökohtaisimman, 13. albuminsa Elävien maassa tänään, perjantaina 24.2. Albumilla tarkastellaan ihmisen koko elämänkaarta lapsuudesta nuoruuteen ja aikuisuuden kautta luopumisen hetkiin. Pojasta mieheksi kasvamista onnenhetkineen ja kipuineen.

Albumi sisältää ainoastaan täysin uusia kappaleita, joista soul-vivahteinen single Rakkaus saapuu julkaistiin viikkoa ennen muuta albumia. Yhtä kappaletta lukuun ottamatta kaikki albumin kappaleet on säveltänyt ja sanoittanut Juha Tapio ja tuottanut Eppu Kosonen ja Samuli Sirviö. Poikkeuksen tekee albumin energinen fokuskappale Kerran sitä ollaan nuorii, jonka ovat kirjoittaneet Juhan kanssa Aleksanteri Hakaniemi sekä Rafael Elivuo ja tuottanut heistä jälkimmäinen.

Albumin teema kiteytyy kappaleessa Poika joka istuu pöydän alla. Kappaleen pojassa on paljon erilaisia puolia ja tunteita, joista osan hän oppii kätkemään jo varhain. Laulu jättää jälkeensä kysymyksen, että annammeko pojille tilaa näyttää kaikki puolensa, kasvaa omaan mittaansa?

Se on sanasta sanaan totta oleva kappale – ainakin melkein. Nimi tulee sellaisesta lapsuusmuistosta, kun olin viisi tai kuusi. Pihalla oli hiekkakasa ja leikin tiimellyksessä tönäisin kaveriani Tapiota ja se kaatui selälleen siihen, kurahousut jalassa ja lapio kädessä. Sitten näin, että poliisiauto oli taloyhtiön vieressä tiellä parkissa. Iski kauhu ja muistan järkyttävän syyllisyyden tunteen – olen tehnyt jotain peruuttamatonta. Joku aika myöhemmin näin poliisiauton parkissa lähellä kotiamme ja oikeasti luulin, että ne oli tulleet hakemaan mua ja menin kirjoituspöydän alle istumaan piiloon”, kertoo Juha Tapio.

Siinä on yhtä aikaa sellainen pikku pojan pelokkuus ja arkuus ja toisaalta mieletön, tiedon- ja seikkailunhalu. Nehän on kaikissa pikku pojissa samassa paketissa. Kertosäkeessä koko maailma on auki, on karttapallo, Maradona ja musta jaguaari. Samalla se merkkaa, että sillä pojalla itsellään on se Maradonan paita päällä ja sen sydän on se musta jaguaari viidakossa - se seikkailu elää sen sisällä. Sellaisen pikkupojan mä itsestänikin muistan, joka yhtä aikaa oli arka ja tarkkaili ja jonka sisällä kuitenkin karjui jaguaari. Kaikista niistä pojista kasvaa joskus miehiä, jotka täyttää oman kohtalonsa tässä elämässä.”

Albumi on myynnissä myös cd:nä, jolta löytyy bonusraitoina kappaleet Kun vielä ehtii, Hiljaisii Heeroksii (Juha Tapio & Ellinoora), Valitsisin sut, Vaadin rauhaa, Kompassi (Juha Tapio & Mikael Gabriel) sekä Elossa. Elävien maassa -albumi ilmestyy huhtikuussa myös vinyylinä, joka sisältää ennen julkaisemattoman kappaleen Loppusuoralla.

Juha Tapio lähtee albumin nimeä kantavalle levynjulkaisukiertueelle bändeineen ympäri Suomen. Kiertue alkaa Hyvinkää-salista 2.3. ja päättyy Porin Promenadikeskukseen 22.4.

Albumin kappaleet:
1. Elävien maassa

2. Poika joka istuu pöydän alla

3. Kerran sitä ollaan nuorii

4. Rakkaus saapuu

5. Sinä yönä jona lähdit

6. Mä oon sun

7. Tyttö joka pyöräili mua vastaan

8. Taipumaton

9. Aurinko nielee maan

10. Enkelit

Kuuntele Elävien maassa tästä.

 

Seuraa Juha Tapiota:
Instagram / Facebook