YleX Läpimurto -listalle valittu ja singleillään Spotifyn top50:een noussut Ville Veikka julkaisi toisen EP:n ”Poika”

”EP:llä pohditaan sitä kasvetaanko me sellasiks, joita me toivottiin lapsena olevamme aikuisena vai muokkaaks yhteiskunta, ulkoiset paineet ja tietyt rakenteet meistä jotain ihan muuta”

Ville Veikka aloitti yhteistyön ohjelmatoimisto Alt Agencyn kanssa Kuuntele ”Poika” EP tästä Ville Veikka on laulaja-lauluntekijä, joka julkaisi tänään toisen EP:nsä nimeltä Poika. EP sisältää Spotify-listan top50:een nousseet singlet 100 asiaa ja Poltetaan tää maa feat. Ellis sekä neljä muuta kappaletta. Vastikään YleX Läpimurto 2023 -listalle valittu Ville Veikka pohtii uudella EP:llään aikuiseksi kasvamisen teemaa:

Koen että mun oma lauluntekijyys ja artistius on menny tosi paljon eteenpäin vuodessa ja menee eteenpäin tälläki hetkellä. Eka EP oli ja on tosi tärkee mulle ja se esitteli hyvin mut artistina. Tällä EP:llä mun saundi ja artistius nousee omasta mielestäni uudelle tasolle ja täl EP:llä on myös teemallisesti ja tarinallisesti selkeempi kokonaisuus.

EP:n nimi Poika selkeni mulle täs viimesen puolen vuoden sisällä ku biisei alko olla jo kasassa ja olin tehny saman nimistä biisiä. Eräänlainen ’poikamaisuus’ alko tuntuu sellaselta kantavalt teemalt. Tällä tarkotan eri asioita joita liittyy kasvamiseen aikuiseks ja myös nykyajan maskuliinisuuteen ja miehen malliin. En nää kuitenkaa et biisien teemat ois mitenkää sukupuolisidonnaisia vaan kasvamiseen liittyvät vaikeudet ja eräänlaisen sisäisen lapsensa äänen kuunteleminen on kaikille varmasti tuttua, kuten myös miesten ongelmat vaikuttaa kaikkiin.

EP:llä on herkkiä kappaleita joissa mm. käsitellään pään sisäisiä tuntemuksia, mutta myös positiivisempia, leikkisämpiä biisejä. EP:llä pohditaan sitä kasvetaanko me sellasiks joita me toivottiin lapsena olevamme aikuisena vai muokkaaks yhteiskunta, ulkoiset paineet ja tietyt rakenteet meistä jotain ihan muuta.” Ville Veikka kuvailee.

Ville Veikan vuosi 2023 on alkanut vauhdilla, sillä YleX Läpimurto -listauksen ja "100 asiaa" -kappaleen menestyksen lisäksi artisti on juuri aloittanut yhteistyön ohjelmatoimisto Alt Agencyn kanssa. Ville Veikka aloittaa keikkailun keväällä, mutta suunnitelmia on tehty jo pitkälle tulevillekin vuosille:

Alkuun tuun keikkailee joko yksin tai pienellä kokoonpanolla, mutta tavotteena on saada bändillä keikkoja ens syksylle ja keväälle ja viettää kunnon festarikesä 2024. Mun keikat tulee olemaan biisien mukaisesti aitoja ja herkkiä”, Ville Veikka kertoo.

Keväällä 2022 julkaistu debyytti-EP Tästä alkaa tulevaisuus sai jatkokseen syksyllä 2022 Ville Veikan ja Elliksen yhteiskappaleen ”Poltetaan tää maa”, jota on kuunneltu Spotifyssa jo yli miljoona kertaa. Tämän jälkeen on julkaistu singlet Lähtövalmiina ja ”100 asiaa”, joista jälkimmäinen nousi ”Poltetaan tää maa” -kappaleen tapaan Spotifyn top50-listalle ja herätti vahvan reaktion kuulijoissa.

Oli super hienoo nähä kuinka paljon 100 asiaa aiheutti tuntemuksii jengissä. Biisiin on tehty nyt jo joku 1400 tiktokkia joissa ihmiset listaa unelmiaan. Ku pysähdyn miettii et mun biisi on saanu noin monen ihmisen oikeesti pohtimaan unelmiaan ja jakamaan niitä, tuntuu aika uskomattomalt. Musan tarkotus, ainaki mun musiikin, on saada kuuntelijalle aikaan tunteita ja ajatuksia biisien aiheista. Tässä 100 asiaa on ainaki tuntunu onnistuvan upeesti." Ville Veikka somessa:
TikTok
Instagram