Vahvaa, suomalaista rautalankaiskelmää esittävä Suurimaa on jälleen hitin äärellä. Kaihoisien kertosäkeiden mestari antaa nyt vauhtia alkavaan kevääseen: Lähettiläs surun on tuoreen neljän biisin EP:n avausraita, jolla bändi osoittaa todellakin olevansa genrensä ytimessä.

Lähettiläs surun soundaa ilmavasti ja jää kerrasta päähän kuplimaan. Biisi julkaistiin yhdessä tunnelmallisen musiikkivideon kera.

Kappale kertoo sisäisestä kamppailusta, siitä, että vaikka kuinka haluaa rakastaa, niin aina mukana tulee myös surua. Halusimme pukea kaiken tämän imaisevaan riffiin, tarttuvaan kertsiin ja maagiseen soitantaan. Mielestämme onnistuimme siinä oikein hyvin. Nyt on sinun vuorosi kuunnella Lähettiläs surun”, Suurimaa kehottaa.

Suurimaa saa jälleen tukea Simo Silmulta, jonka kanssa bändin laulaja Saku Mansikkamäki jakaa yli kymmenvuotisen Yölintu-historian. Lähettiläs surun -kappaleella Silmu soittaa koskettimia ja laulaa taustoja: hän onkin bändin virallinen ulkojäsen. Varsinaisia Suurimaa-miehiä levyllä ovat kitaristi Juuso Kemi, soolokitaristi Kustaa Kantelinen, basisti Marko Antila sekä rumpali AJ Ojala, joka antaa live-tilanteissa jakkaransa Jari “Renu” Renvallille.

Vuonna 2018 Pohjois-Satakunnan Suurimaan kylässä perustettu Suurimaa tuntee kotimaisen musiikkijatkumon ja elää sen ytimessä. Rautalanka, iskelmä, tarttuvuus, kaiho ja ihmismielen kiintoisat oikut ovat usein, ellei aina, läsnä viime vuonna Onnen kukkuloilla -EP:nsä julkaiseen orkesterin tuotannossa.

Keväällä 2023 ne ovat sitä erityisen vahvasti. Lähettiläs surun on se biisi, joka kaikuu tanssilavan katveessa vielä, kun illat ovat taas pitkiä ja kylmyys hiipii sisään pirtin nurkasta.

Suurima keikkailee keväällä ja kesä huipentuu Porin Kirjurinluodolle, jossa bändi esiintyy 2.8.2023 Kirvatsin Jytä -festareilla.

Suurimaa on:
Laulu: Saku Mansikkamäki
Kitara: Juuso Kemi
Soolokitara: Kustaa Kantelinen
Basso: Marko Antila
Koskettimet ja taustalaulu: Simo Silmu
Rummut: AJ Ojala(keikalla rumpuja soittaa Jari ”Renu” Renvall)

 

SUURIMAA | FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | SPOTIFY