KARHUNKIERROKSELLE VIHDOIN OMA LAULU!

Suomen tunnetuin vaellusreitti, Karhunkierros sijaitsee Kuusamossa Oulangan kansallispuiston kauniissa maisemissa. Reitin pituus on noin 82 kilometriä ja siellä hikoili viime vuonna noin satatuhatta retkeilijää. Karhunkierroksen suosio on kasvanut vuosi vuodelta ja voisi ajatella, että siitä olisi kirjoitettu jo laulu jos toinenkin. Vaan ei. Mitä?

Onneksi tuottaja Seppo Matintalo, kuusamolainen säveltäjä, Reijo Määttä ja sanoittaja Veikko Juntunen ottivat sen tehtäväkseen. Kyseisen Karhunkierros -nimisen kappaleen on nyt levyttänyt ja julkaissut artisti, Janne Leino uudella albumillaan.

Levyn nimikkokappale, Karhunkierros kertoo kaipuusta pohjoiseen ja tunnetun vaellusreitin henkeäsalpaaviin maisemiin. Jannen pettämätön tulkinta saa kuuntelijan hetkeksi ajatuksissaan kävelemään suon yli pitkospuita pitkin ja ihailemaan kosken pauhua. Laulu tuo Karhunkierroksen jo kokeneille mieleen kauniit muistot retkiltä, ja innostaa muita tulevana kesänä pakkaamaan reput ja suuntaamaan kohti pohjoista!

- Kuten monille ihmisille, Karhunkierros on myös minulle merkityksellinen elämys ja ansaitsee mielestäni oman laulun, Leino kommentoi.

Karhunkierros ja koko Janne Leinon uusi albumi on nyt kuunneltavissa kaikissa suoratoistopalveluissa. Albumia on ollut mukana tekemässä Suomen kolme arvostetuinta musiikkituottajaa; Rami Hänninen, Seppo Matintalo ja Maki Kolehmainen. Levyn musiikki on laadukasta ns. yhtyemusiikkia, jossa alan ammattilaiset ovat soittaneet ja äänittäneet oikeita soittimia. Se on nykypäivänä harvinaista herkkua! Vaikutteita on otettu mm. Rauli Baddingista ja Agentsista. Albumilla on yhteensä viisitoista kappaletta. Mukana on Jannen omia tuttuja hittejä (mm. Elämän tyhjät huoneet) ja uusia tulevia korvamatoja, mutta myös uudelleen taidokkaasti sovitettuja ja tulkittuja klassikoita (mm. Kalajoen hiekat). Eikä unohdeta levyllä esiintyviä vierailijoita! Jannen kanssa duetoivat taidokkaasti upeat naisäänet; Laura Pihlavisto, Maria Ollakka (Radio Pooki) ja Maria Åman. Karhunkierros -kappaleen lumoavan huiluraidan on soittanut legendaarinen suomalainen jazzmuusikko Juhani “Junnu” Aaltonen.

Janne on ehtinyt julkaista jo kuusi albumia ja tahti vain kiihtyy. Soolouran hän aloitti vuonna 2010 ja samana vuonna julkaistiin Universalin kautta hänen ensimmäinen soolosingle - Mä matkaani teen. Tämän jälkeen Janne on jatkanut soolouraansa levyttäen ja esittäen paljon musiikkia juurtumatta vain yhteen genreen. Jannen julkaisuista löytyy suomenkielistä iskelmää ja popmusiikkia, mutta myös englanninkielisiä cover-versioita tunnetuista rakkauslauluista. Leino on myös yksi HAL -lauluyhtyeen jäsenistä, mikä myös aktiivisesti julkaisee omaa musiikkia. Musiikin lisäksi Janne tunnetaan myös tatameilta ympäri maailman. Hän kilpailee mm. Brasilialaisessa jujutsussa ja potkunyrkkeilyssä. Siviiliammatiltaan Janne on terveysalan yrittäjä.

Karhunkierros Spotifyssa:

https://open.spotify.com/track/2gz6mVLTwnoeCe2ubQZt0g?si=a8143026c3604888