Tangomarkkinoiden Semifinalistit on valittu

Tangomarkkinoiden Semifinalistit on valittu

Tangolaululukilpailun Livekarsinta järjestettiin tänään Lempäälän Ideaparkissa neljänkymmenen solistin voimin. Näistä neljästäkymmenestä laulajasta valittiin Vantaan Semifinaalissa lauantaina 27. toukokuuta nähtävät kaksikymmentä tangotaituria. Uudet Tangokuninkaalliset kruunataan Seinäjoella lauantaina 8. heinäkuuta.

Vuoden 2023 Tangokuninkaallisten valinta on jälleen askeleen lähempänä. Tangomarkkinoiden Livekarsinta järjestettiin tänään Lempäälän Ideaparkissa. Livekarsinnassa nähtiin kaikkiaan kaksikymmentä nais- ja kaksikymmentä mieslaulajaa, joista kukin esitti yhden kappaleen taustanauhan säestämänä.

Näiden esitysten perusteella kilpailijoista puolet valittiin jatkamaan matkaa kohti Vantaalla 27. toukokuuta järjestettävää Semifinaalia. Semifinalistit, kuten Livekarsinnan laulajatkin, valittiin puoliksi yleisö- ja puoliksi tuomariäänin. Semfinalistien joukossa on niin ensikertalaisia kuin aiemmin kilpailuissa mukana olleita solisteja. Myös maantieteellinen hajonta oli suuri, osallistujia on Rotterdamista Kajaaniin. Katso kaikki semifinalistit alta.

“Tänään oli erittäin hyvä tangopäivä. Livetapahtuma näin varhaisessa vaiheessa laulukilpailua on erittäin antoisa sekä kilpailijoille että meille tuomareille. Aiemmin ensimmäiset päätökset tehtiin pelkästään esikarsintavideoiden perusteella, nyt saimme paljon lisää näkemystä siitä, miten kukin laulaja suoriutuu omasta osuudestaan livenä. Samalla pääsimme seuraamaan kilpailijoiden vuorovaikutusta yleisön kanssa. Se on myös hyvin tärkeä osa laulajan ammattia”, tuomariston puheenjohtaja Marko Maunuksela kertoo ja jatkaa: “Tuomaristo joutui pohtimaan päätöksiään melko pitkään, koska kilpailu oli poikkeuksellisen tasainen. Oman jännityksensä Livekarsintaan toi vielä rinnalla kulkenut yleisöäänestys, joka päättyi vasta kun kaikki laulut oli laulettu. Lopulta päätökset tehtiin yksimielisesti, ja meillä on nyt molemmissa sarjoissa hyvä kymmenikkö, joiden kanssa kilpailu jatkuu kohti kirkkainta kruunua.”

Livekarsinnan juonsi vuoden 2013 Tangokuningatar Heidi Pakarinen. Paikalla nähtiin ja kuultiin myös muita Tangokuninkaallisia. Tuomariston edustajista paikalla olivat tuomariston puheenjohtaja Tangokuningas Marko Maunuksela, vuoden 1992 Tangokuningatar Eija Kantola sekä laulajat Katri Ylander ja Antti Ketonen. Livekarsinta oli avoin yleisölle. Tangolaulukilpailuun osallistui tänä vuonna yli 250 laulajaa, joiden joukosta yleisö- ja ammattiraati sekä tuomaristo valitsivat Livekarsinnan osallistujat.

LAULUKILPAILUN SEMIFINAALI JA FINAALI
Tänään valitut kaksikymmentä tangotaituria nähdään seuraavaksi Semifinaalissa, joka järjestetään lauantaina 27.5.2023 Vantaalla Kulttuuritalo Martinuksessa. Semifinaalin juontaa vuoden 2007 Tangokuningatar Jenna Bågeberg ja semifinalistien säestyksestä vastaa Matti Paatelman yhtye. Semifinaalissa valta siirtyy tuomaristolle, joka valitsee Seinäjoella 8. heinäkuuta kisattavaan Finaaliin jatkavat kymmenen laulajaa. Lue lisää kilpailun säännöistä ja kulusta täältä.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden Laulukilpailun Finaalin juontaa jo viime vuodelta tuttu kaksikko: seinäjokelaiset Susanna Laine ja HP Parviainen, jotka ovat tunteneet toisensa jo ala-asteikäisistä saakka. Laulukilpailun musiikista vastaa edellisvuoden tapaan tv:stäkin tuttu Sami Pitkämön 15-henkinen orkesteri. Sekä Seinäjoen Tangomarkkinoiden Laulukilpailun Finaali että perjantain Viihdekonsertti on katsottavissa suorana lähetyksenä TapahtumaTV Eveosta kanavapaikalta 17 sekä verkosta osoitteesta eveo.fi. Vantaan Semifinaalia voi seurata suorana verkkolähetyksenä osoitteesta eveo.fi.

Suomen tunnetuimpiin kesätapahtumiin lukeutuva Seinäjoen Tangomarkkinat järjestetään tulevana kesänä jo 37. kerran.

LAULUKILPAILUN SEMIFINALISTIT:

Yleisön äänillä jatkoon:
Miehet
Pasi Flodström, Harjavalta
Kullervo Kauppi, Säkylä
Akseli Koskela, Vantaa
Kyösti Lindeman, Alajärvi
Ville-Markus Vesterinen, Uusikaupunki

Naiset
Katariina Koivusalo, Ylihärmä
Krista Kuivila, Kauhajoki
Rosa Narmala, Raisio
Charlotta Saari, Lapua
Minna Saarinen, Sastamala

Tuomareiden/ammattiraadin äänillä jatkoon:
Miehet
Joni Laakso, Nummenkylä
Jesse Laatikainen, Tampere
Manu Lehtimäki, Turku
Niilo Rantala, Tampere
Heikki Koskelo, Kajaani

Naiset
Katja Felin, Järvenpää
Katja Karisukki, Ypäjä
Miia Laitinen, Rotterdam
Elina Ruti, Lahti
Susanna Starck, Vaasa

Tangolaulukilpailun vuoden 2023 tuomaristo:
puheenjohtajana toimii tänä vuonna vuoden 2010 Tangokuningas Marko Maunuksela. Maunukselan lisäksi tämän vuoden tuomaristossa on mukana mm. Marco Bjurström, Katri Ylander, Antti Ketonen ja vuoden 1992 Tangokuningatar Eija Kantola

www.tangomarkkinat.fi