SAMU HABER lähtee raketilla aurinkoon

Uusi single Raketilla aurinkoon juhlii elämää

Samu Haber on 7.7 julkaissut uuden Raketilla aurinkoon -singlen, joka muistuttaa nauttimaan vapaasti asioista jotka tekevät onnelliseksi. Yhdessä Joonas Angerian sekä Ida Paulin kanssa tehty kappale on artistin toinen single syksyllä 2022 julkaistun Pelastetaan maailma -albumin jälkeen. Kappaleen tuottajina ovat toimineet Angeria ja Haber. Raketilla aurinkoon -singlen myötä Haber launchaa myös oman Haber Space Programin, ja heinäkuun lopulla kappaleelle julkaistaan myös Sam Faragen ohjaama spektaakkelimainen musiikkivideo. Haber kommentoi tuoretta julkaisua ja tulevaa musiikkivideota näin:

"Ehkä mun uran siistein ja hauskin operaatio. Mä katsoin keväällä Kirjolla-sarjaa ja hurmaannuin siitä miten osallistujat ja etenkin Topi eli elämäänsä hullun isolla rakkaudella ja painoi menemään isolla liekillä. Juoksi ja hyppi tunturin huipulla ja huusi innostustaan sydämensä pohjasta. Elämä on valtava lahja ja me saadaan innostua juuri niistä jutuista mistä aidosti innostutaan ja se saa myös näkyä. Jo kirjoittaessa biisiä tiesin, että mun olisi pakko rakentaa oikea raketti ja tehdä kunnon elokuvallinen musavideo, josta tuli lopulta mun uran ylivoimaisesti upein. Mulla on muuten nykyään oma avaruusraketti.”

Haberin marraskuussa 2020 käynnistetty suomenkielinen sooloura on lähtenyt menestyksekkäästi käyntiin. Viime syksynä julkaistu soolodebyyttialbumi Pelastetaan maailma rikkoi kultarajan ja nousi suoraan julkaisustaan myös Suomen virallisen albumilistan ykköseksi ja keräsi artistille kaksi Emma-ehdokkuutta. Artistin tunnetumpiin kappaleisiin lukeutuvat Sä, Enkelten kaupunki ja Täältä tullaan, joista kaikki ovat rikkoneet kulta- tai platinarajan. Emma Gaalassa viime helmikuussa ensiesityksensä saanut, JVG:n kanssa julkaistu yhteisbiisi Purjeissa on kasvanut radiohitiksi ja lähentelee niin ikään kultarajaa. Haber nauttii parhaillaan Suomen kesästä ja artisti esiintyy kesällä kaikilla Suomen suurimmilla festareilla. Menestyksekäs Pelastetaan maailma -kiertue huipentuu 9.9. Helsingin Vanhalle Ylioppilastalolle, minkä jälkeen artisti jää keikkatauolle.

Tulevat keikat:
13.07. JYVÄSKYLÄ, Suomipop Festivaali
14.07. OULU, Suomipop Festivaali
15.07. VIHTI, Hiidenkirnu Festival
20.07. VANTAA, Tikkurila Festivaali
21.07. TAMPERE, Tammerfest
22.07. SEINÄJOKI, Vauhtiajo
27.07. KUOPIO, Kuopiorock
28.07. KOKKOLA, Viinijuhlat
04.08. VAASA, Vaasa Festival
18.08. LAHTI, Isojano
19.08. ESPOO, Tapiola Festivaal
26.08. NAANTALI, Sunfest
09.09. HELSINKI, Vanha Ylioppilastalo

 

Samu Haber somessa:
Facebook / Instagram