Noora Kataja Trion "Paahtaa heinäkuu" single sanoittaa ajankohtaisen eurooppalaisen surun sotivan maan puolesta

Promokuva Timo Kataja

Kokkolalainen musiikin ammattilaisista koostuva Noora Kataja Trio julkaisi 7.7 uuden singlen 'Paahtaa heinäkuu'. Kyseessä on toinen kesäsingle, joka on jatkoa aikaisemmin julkaistulle Kesäminä -kappaleelle.

Kummatkin singlet yhdistävät tämän päivän sanoman retrohkoon soundimaailmaan. Mukana soivat sellot tuovat musiikkiin folk-henkeä. Julkaisut ovat jatkoa vuosina 2020 ja 2021 julkaistuille kahdelle EP:lle; “Appelsiini” ja “Avaruuksiin”.

" 'Paahtaa heinäkuu' sanoittaa ajankohtaisen eurooppalaisen surun sotivan maan puolesta. Laulussa on toisaalta lämpöä ja läheisyyttä.", kommentoi artisti Noora Kataja.

KUUNTELE uusi Paahtaa heinäkuu -single suoratoistopalveluissa: https://push.fm/fl/noora-kataja-heinakuu

 

BIOGRAFIA:
Noora Kataja Trio on laulaja-lauluntekijän ympärille koottu kokkolalainen kokoonpano. Väkevästi groovaava rumpujen ja basson poljento luo pohjan laulajan herkälle tulkinnalle. Lyriikat sävähdyttävät ja ilostuttavat. Yhtyeen musiikkia on kuvailtu Suomi-souliksi ja luomu-popiksi. Bassoa yhtyeessä soittaa Tuula Virkkala. Noora Kataja itse soittaa koskettimia, selloa ja laulaa. Vuoden 2023 alusta saakka rumpuja on soittanut Timo Roiko-Jokela. Bändi on julkaissut musiikkia vuodesta 2019 alkaen. Keväällä 2020 tuli ulos EP “Appelsiini”. Vuonna 2021 EP “Avaruuksiin” ja saman vuoden lopulla vielä single “Tankkari, Tankkari”. Kesän 2023 julkaisut “Kesäminä” ja “Paahtaa heinäkuu” yhdistävät tämän päivän sanoman retroon soundimaailmaan.

 

Kokoonpano:
laulu, koskettimet, sello - Noora Kataja
basso - Tuula Virkkala
rummut - Timo Roiko-Jokela
kitara - Väinö Kataja

Linkit:
http://noorakatajatrio.fi
https://www.facebook.com/noorakatajamusic
https://www.instagram.com/musikantti_noorakataja
https://noorakatajatrio.bandcamp.com