Miina ja Tuomo Vähä-Pesola julkaisivat tulevaisuuden kirkkaasta toivosta kertovan Maailma kutsuu -singlen

Suomalaisen musiikkikentän taustavoimissa pitkään kannuksiaan kasvattaneet Miina ja Tuomo Vähän-Pesola ovat jälleen yhdistäneet voimansa.

Lopputuloksena on julkaistu hyvää fiilistä henkivä Maailma kutsuu -single. Parivaljakon yhteistyön hedelmiä kuultiin viimeksi huhtikuussa, kun Tuomon Miinalle ja Movetronin Päivi Lepistölle säveltämä Sisko Hei! näki päivänvalon.

Tämä laulu kuuluu Sisko Hei! -sinkun kanssa samaan iloisten biisien ryhmään. Pyysin Tumpilta sekä ystävyys- että tulevaisuusaiheisen kappaleen ja kummatkin sain!

Tässä laulussa katse on kohti tulevaisuutta ja maailma on avoin. Laulu on rohkaisu mennä kohti tulevia seikkailuja. Erityisesti nuorena, joka on itsenäisen elämän alkutaipaleella. Opettajana haluan kannustaa nuoria eteenpäin elämässään luottaen omiin kykyihinsä”, Miina kertoo.

Miina, koko nimeltään Miina Mikkonen, on toiminut vuosien mittaan esimerkiksi Suvi Teräsniskan, Yön, Dannyn, Joe Lynn Turnerin sekä Graham Bonnetin taustaäänenä, samalla työstäen omaa uraansa muun muassa Mika Toivasen ja Sami Lehdon tuottamana. Hänet on nähty niin Dannyn juhlakiertueella ympäri maailman, Finnhits-kiertueella, Euroviisujen karsinnoissa sekä jo 1990-luvun puolivälissä 120 keikan vuosivauhtia paahtaneen Neljäs Painos -bilebändin riveissä.

Tuomo Vähä-Pesola on porilainen tuottaja-säveltäjä, jonka kädenjälkeä on muun muassa Dingon Levoton Tuhkimo -kappaleen ikoninen synariffi. Vähä-Pesola on multi-instrumentalisti, joka kokee musiikin mahdollisuuksia täynnä olevana leikkikenttänä.

Maailma kutsuu -singlen muusikot:
Rummut: Anssi Nykänen
Basso: Harri Rantanen
Kitarat: Jarmo Nikku
Koskettimet: Tuomo Vähä-Pesola
Taustalaulu: Sara Lindroos
Fonit: Heikki Pohto
Trumpetti: Tero Lindberg

IG: @miinaofficial | @tumppivahapesola

SPOTIFY:
Miina
Tuomo