Alma Alanko julkaisee uutta musiikkia

Sun nimi on tanssittava synnintunnustus, joka käsittelee ihmisenä kasvamista ja omista teoista vastuun kantamista

Kuuntele Sun nimi tästä Fullsteam Recordsin uusin kiinnitys on 24-vuotias helsinkiläinen muusikko ja biisintekijä Alma Alanko. Lapsesta asti omia biisejään tehnyt Alanko alkoi panostaa musiikkiin vakavammin nelisen vuotta sitten, kun hän päätti lähteä opiskelemaan laulunkirjoitusta Berliiniin. Sen jälkeen kypsyi hiljalleen myös ajatus omasta soolourasta. Alangon debyyttisingle Kivinen sydän ilmestyi maaliskuussa ja nyt julkaistaan toinen single Sun nimi, joka on tarinansa puolesta selkeä jatkumo debyyttisinkulle.

”Molemmissa biiseissä käsitellään toisen ihmisen satuttamista ja siitä johtuvaa syyllisyyttä. Mutta siinä missä Kivinen sydän -kappaleessa ei pystytä vielä tunnustamaan tekojaan, on Sun nimi synnintunnustus. Sun nimi kertoo siitä, kun pystyy viimein myöntämään, että on satuttanut rakasta ihmistä ja sen jälkeen jatkanut satuttamista, koska ei ole voinut hyväksyä omia tekojaan. Laulu on synkkä ja raju, mutta sen kautta halusin käsitellä ihmisenä kasvamista ja omista teoista vastuun kantamista. Halusin tehdä kappaleen, jossa on tanssittava biitti, vetävä pop-melodia ja ajatuksia herättävä sanoma”, Alma Alanko kertoo.

Biisin tuotannosta vastaa muun muassa Ruusut-yhtyeen riveistä tuttu Alpo Nummelin.

Alma Alanko tekee ensi kesänä myös ensimmäiset livekeikkansa. Ensimmäinen esiintyminen nähdään Kesärauha-festivaaleilla Turussa, jonka jälkeen vuorossa ovat Provinssi Seinäjoella, Uusi Tampere sekä Ö Fest:

07.06.2024 — Turku | Kesärauha
28.06.2024 — Seinäjoki | Provinssi
12.07.2024 — Tampere | Uusi Tampere
26.07 - 27.7.2024 — Saaressa | Ö Fest
(Huom. Tarkempi esiintymispäivä julkaistaan myöhemmin.)
 

Alma Alanko somessa:
Instagram
TikTok