Viilaa vaan -single on tositarina siitä, kun opettaja on koulukiusaaja

Muun muassa Virve Rostin, Pepe Willbergin, Fredin ja Arja Saijonmaan säestäjänä sekä taustalaulajana ja suositun Gebardi-yhtyeen riveissä tutuksi tullut Pasi Piispanen on julkaissut Viilaa vaan -biisin omalla nimellään. Juurevan iskelmän maisemissa liikkuva biisi sai lisävoimia yhteistyöstä kirjailija-käsikirjoittaja Vepe Hännisen kanssa, jonka kanssa hän on musisoinut jo aikoinaan Matala Profiili -yhtyeessä Anssi Nykäsen, Harri Rantasen ja Kari Kriikun kanssa.

"Vuosien varrella syntyneet sävellykseni ovat olleet enimmäkseen runoihin sävellettyjä laulelmia, ja korona-aika innoitti minut yhteistyöhön kirjailija-käsikirjoittaja Vepe Hännisen kanssa", Piispanen kertoo.

Vepe on vastannut Viilaa vaan -kappaleen sanoituksen lisäksi äänittämisestä ja miksaamisesta sekä kappaleen kitaraosuuksista. Pasi puolestaan on säveltämisen ja sovittamisen lisäksi laulanut ja soittanut kappaleen muut instrumentit: kosketinsoittimet, basson, rummut, perkussiot ja flyygelitorven – ei edes haasteellinen suoritus multi-instrumentalistille, jota kuullaan muun muassa Edu Kettusen Autioilla rannoilla -levyn trumpetistinakin. Laulajana Piispanen on tullut kuulluksi myös yllättävästi animaatiohittien dubbaajana ja laulajana: Pasin roolisuorituksia voi kuulla muun muassa elokuvissa Karhuveljeni Koda, Vaiana, Monsterit Oy sekä Shrek.

Viilaa vaan -singlen tarina perustuu Vepe Hännisen omaan kokemukseen siitä, millaista on joutua alle kymmenvuotiaana opettajan koulukiusaamaksi. Alkoholisoitunut, tunneilla nukahteleva mies laittoi hänet viilaamaan kokonaisen vuoden yhtä ainutta henkaria. Kolme tuntia joka viikko!

"Työ lensi kotimatkalla koskeen, mutta huonouden tunne ja vastenmielisyys auktoriteetteja kohtaan jäivät elämän mittaisiksi seuralaisiksi. Kappaleen vahva tunnelma kohoaa kuitenkin plussan puolelle ja henkiii uskoa elämään. Huonojen kokemuksien vangiksi ei pidä jäädä", Vepe summaa.

 

Spotify
Instagram