Spiritraiser julkaisee ”toiselta puolelta” vastaanotetun Stream-singlen – Katso musiikkivideo jo tänään!

Katso musiikkivideo jo tänään!

Italialaiselle Luminol Recordsille toimiva Spiritraiser julkaisee virallisesti huomenna seuraavan singlen tulevalta levyltään. Stream-biisi julkaistaan Mikko Lampisen ohjaaman, kuvaaman sekä leikkaaman kauniin ja mystisen musiikkivideon siivittämänä, jonka voit katsoa jo tänään täältä. Ensimmäinen maistiainen keväällä julkaistavalta albumilta kuultiin viime kesänä, kun edellinen single Glory näki päivänvalon.

Stream laajentaa Spiritraiserin tuotannon monimuotoisuutta entisestään. Kappale kallistuu tuttujen elementtien nojalla mukaansa tempaavan stadionrockin suuntaan, tehden siitä monikerroksisen ja mieleenpainuvan kokonaisuuden.

Nyt julkaistavan uuden kappaleen tarina alkoi, kun bändin kitaristi Uula Korhonen heräsi eräänä sunnuntaiaamuna inspiroivasta unesta, jonka aikana taiteilijan alitajunta oli laittanut luomisvaihteen päälle.

Heräsin nähtyäni unen, jossa soitin vanhalla treeniksellämme monien muiden soittajien kanssa kappaletta, joka kumpusi jokaisen soittajan sielusta sellaisella voimalla ja varmuudella, että sanoja ei tarvittu. Aluksi olin vain hämmentynyt mutta pian ymmärsin, että kyseessähän on Spiritraiserin kappale, joka on saatava talteen”, Uula kertoo.

Uula herätti kämppäkaverinsa, bändin rumpalin Kristianin, ja he kiiruhtivat treenikselle äänittämään kappaleen idean talteen. Samoissa sessioissa Kristian ja bändin basisti Anssi sovittivat kappaleeseen rummut sekä bassot.

Bändin laulaja Jules Näveri inspiroitui kappaleen alitajuntaisesta luomisprosessista, ja kun hän törmäsi Oliver Wendell Holmes Sr:n lainaukseen ”Monet ihmiset kuolevat musiikki sisällään.”, hän huomasi kuinka nämä kaksi aihetta kietoutuivat mielenkiintoisella tavalla toisiinsa.

Minua kiehtoi ajatus alitajuisesta luomisprosessista, jota varmasti tapahtuu monilla muillakin kuin vain taiteen parissa työskentelevillä ihmisillä, ja aloin kirjoittamaan jonkinlaista oodia luomisen energiavirralle. Siitä kiinni saaminen on aina palkitseva elämys ja lopulta se on se suurin tunne itselleni musiikin luomisessa.”

 

Spiritraiser on:
Anssi Ruotanen – basso
Kristian Merilahti – rummut ja ohjelmointi
Uula Korhonen – kitara
Jules Näveri – laulu

FACEBOOK | INSTAGRAM

Muun muassa Profane Omenista, Rootbrainista ja Enemy of The Sunista tunnetun Jules Näverin, Sleep of Monstersissa vaikuttavan Uula Korhosen, konemusiikkia Fone-nimellä tekevän Kristian Merilahden sekä upeita visuaalisia maailmoja luovan valosuunnittelija Anssi Ruotasen muodostama Spiritraiser julkaisi Inspiral-debyyttialbuminsa vuonna 2018.