Seinäjokelaisyhtye livekeikalla Battle Beastin ja Arionin kanssa ensi kuussa

Popmetal-bändi Memoremains julkaisi vuosi sitten erinomaisesti menestyneen The Cost of Greatness -debyyttialbuminsa, joka on kerännyt jo yli kaksi miljoonaa kuuntelukertaa Spotifyssa. Seinäjokelaisyhtye onkin nyt takomassa hittiputkelle jatkoa: aiemmin syksyllä julkaistiin ensi vuonna ilmestyvän kakkoslevyn ensimmäinen single Sympathy, ja tänään vuorossa on Radio Rockin taajuuksilla ensisoittonsa saanut kappale Not My Fault.

Yhtyeen laulaja ja singlen säveltänyt Johanna kertoo, että toisinaan biisi-ideat tempaavat mukaansa täysin – ja niin kävi myös Not My Faultin kohdalla.

"Luovimmat hetket tulee usein koettua auton ratissa, kun aivot ovat skarppina liikenteen takia, mutta omien ajatusten lisäksi ei välttämättä ole muita häiriötekijöitä. Toisinaan on pakko ajaa auto tien sivuun! Not My Fault -lausahdus sekä kertosäkeen melodiahahmotelma ilmaantuivat päähän juurikin tällaisessa tilanteessa."

Kertosäkeessä kiteytyvä ajatus synnytti lopulta koko kappaleen tarinan.

"Alun ideoinnin jälkeen työstin Mikon (Kujanpää, kosketinsoittimet) kanssa biisin rakennetta. Sävellys ja sanoitus syntyivät ehkä hieman yllättävästi käsi kädessä, ja tarina rakentui kappaleen nimen ympärille. Teksti on eräänlainen turhautumisesta syntynyt interventio. Hetki, jolloin pestään kädet muiden mutapainista", Johanna selittää.

Memoremains on nähtävissä ensi kuussa livenä peräti kahdesti: ensin ainoastaan Memoremains Squadin jäsenille järjestettävällä yksityiskeikalla 11.12. sekä viikkoa myöhemmin, 17.12., omassa kotikaupungissa Rytmikorjaamolla Battle Beastin ja Arionin kanssa. Memoremains Squadiin pääsee liittymään täältä.

Memoremains on:

Johanna Ahonen – laulu
Mikko Kujanpää – kosketinsoittimet
Aleksi Mäkelä – kitara
Aapo Timonen – basso
Eemeli Timonen – rummut

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | WEBSITE