Jo vuonna 2003 perustettu kotkalaisyhtye Suuri Tuntematon julkaisee pitkästä aikaa uutta musiikkia. Tarkalleen ottaen vanhaa musiikkia, sillä yhtyeen käsittelyssä on nyt alun perin jo vuonna 1899 julkaistu Oskar Merikannon ja Heikki Ansan teos, Soi vienosti murheeni soitto. Kyseinen kappale on yhtyeen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa levytetty coverbiisi.

Soi vienosti murheeni soitto on ensimmäinen singelelohkaisu bändin maaliskuussa julkaistavalta kokopitkältä albumilta. Yhtyeessä soittavat Juho Eerola, laulu, Ilari Van Der Steen, kitara, Lauri Eerola, basso ja Juha Beck, rummut. Lisäksi sekä albumilla, että nyt julkaistavalla sinkulla kuullaan useita vierailevia taiteilijoita.
Katso lyriikkavideo: https://youtu.be/BtkOuPZ5aNc

Suuri Tuntematon on aiemmin julkaissut kaksi täyspitkää levyä. Syksyllä 2013 ilmestyi yhtyeen debyyttialbumi Kahdeksasosa ja alkuvuodesta 2017 Mustavalkoinen albumi. Uudella materiaalillaan yhtye vie linjaansa hieman kokeellisempaan, jopa progempaan muotoon. Sekä levyn että singlen julkaisee Concorde Music Company.
Bändi soittaa lauantaina 20.11.2021 keikan Karhulan Mesikämmenessä. Keikka alkaa klo 23:00 ja on myös syytä muistuttaa että keikalle tarvitsee koronapassin.
https://www.facebook.com/SuuriTuntematon