Seinäjokinen Antivalent on kokenut ison muutoksen ja musiikillisesti kasvanut kuluneen kahden vuoden aikana enemmän, kuin koskaan aiemmin.

Antivalent on viimeisen kahden vuoden aikana sulkeutunut tiiviisti bändikämpän uumeniin ja joutunut tarkastelemaan bändin nykytilaa ja tulevaisuutta kriittisin silmin. ”Oltiin yksinkertaisesti siinä tilanteessa, että piti vähän viheltää hommaa poikki ja miettiä, että millainen bändi me oikeasti halutaan olla?” Antivalent -basisti Tomi Latvala kiteyttää.

Tarkastelu ja tarpeeseen tullut hengähdystauko tuottivat tulosta paremmin, kuin koskaan kuviteltiin! Mahtava saada vihdoin uutta tuotantoa ulos tuutista” Antivalent -kitaristi Oskari Grahn lisää vakuuttavasti.

Marraskuun aikana julkaistava single kantaa kuvaavasti nimeä Heavy. Biisiin julkaistaan samaan aikaan musiikkivideo, joka toteutettiin yhdessä Aarni Visualsin kanssa.

Mitä musiikkityylille sitten tapahtui hengähdystauon aikana?

”Ensimmäisen julkaistavan singlen nimi ei suinkaan ole signaali uudesta tyylisuunnasta. Aikaa, kun kuluu, täytyy kehittyäkseen olla välillä valmis menevään vähän ulos mukavuusympyröistä. Antivalentin kanssa alternative vähän lakastui ja tipahti matkasta pois. Nykymuotomme seilaa enemmänkin post-punkin ja modernin rockin välikanavissa ilman, että tarvii siltoja nostella tai turhaan pysähtyä jokaiseen satamaan vaihtamaan sisältöä.” Antivalent -rumpali Joni Vähämäki muotoilee.

Genrerajoihin ei ole tarkoitus putkinäkömäisesti juuttua, mutta Heavy -single avaa hyvän maiseman siitä ulkokuoresta, johon Antivalent tulevaisuudessa verhoutuu. Heavy on räjähteisiin kiedottu kokonaisuus, jossa esiintyvät teemat liittyvät kariutuneeseen parisuhteeseen, sisäiseen ahdinkoon ja siitä irtautumiseen.” Antivalent laulaja - kitaristi Omar Zouiter summaa loppuun.

Heavy julkaistaan 26.11.2021. Heavy on ensimmäinen single, osana tulevaisuudessa julkaistavaa isompaa kokonaisuutta. Facebook