Lauri Peisterän debyyttialbumi kertoo toivosta ja sen menettämisestä – “Taivas liekit sammuttaa” ulkona nyt!

Lauri Peisterä on julkaissut debyyttialbuminsa Taivas liekit sammuttaa tänään torstaina 18. marraskuuta.

Albumi kertoo toivosta ja sen menettämisestä kirjavin tarinoin. Siihen on kudottu monenlaisia ihmiskohtaloita, kokemuksia ja elämäntarinoita, joiden pohjalta kappaleet ovat syntyneet. Se on ilottelua, suremista, intohimoa, katkeruutta ja ennen kaikkea vapautta olla ihminen – ihmiset ovat värikkäitä ja räiskyviä ja niin ovat albuminkin kappaleet. Lopulta kaikki kuitenkin kiteytyy vahvaan toivon tunteeseen ja toiveikkuuteen. “Olen ehdottomasti kaiho positiivari ja se kuuluu lopputuloksessa”, Peisterä kommentoi.

Levy on tehty tiiviissä yhteistyössä artistin bändin kanssa, joka koostuu musiikkialan pitkän linjan ammattilaisista. Yhtyeessä soittavat Petri Kuusela (kitara & laulu), Jeremia Kangas (rummut), Jaakko Konttila (basso), Joonas Karjalainen (koskettimet) ja Jere Tulirinta (koskettimet). Soundimaailmaa on punnittu harkitusti, vaikka suurin osa kappaleista onkin sovitettu kylmiltään suoraan studiossa.

“Jokaiselle meistä bändin jäsenistä on äärimmäisen arvokas asia, miltä asiat kuulostavat. Varattu aika tikittää, mutta luottamus vierustoveriin ja hyvä fiilis ‘veljesten’ kesken on puskenut kappaleita maalisuoralle. Leijonaosa pohjistakin on soitettu bändin kesken livenä. Homma vain yksinkertaisesti toimii, kun kaikki puhuvat samaa kieltä kappaleen kanssa ja pitävät yhtä. Viimeisenä silauksena olemme istuneet pitkää päivää bändini kitaristin Petri Kuuselan kanssa ja visioineet kerroksia kokonaisuuteen. ‘Taivas liekit sammuttaa’ on ehdottomasti tehty yhdessä ja yhdessä sitä lähdemmekin juhlistamaan. Autoon kamat ja suunta on siitä Suomen kiertueelle”, artisti iloitsee.

Lauri Peisterä on 32-vuotias sooloartisti ja lauluntekijä, jonka musiikki maalailee juurevia tarinoita americanan ja popin ottein. Artistilta on ilmestynyt aiemmin useampi omakustannesingle sekä EP Aleksanterinkadun poika (2018). Toissavuonna julkaistu kappale Ei tytöt oota nousi Iltalehden otsikoihin ja soi Ylen taajuuksilla. Uudelta Taivas liekit sammuttaa -albumilta on julkaistu myös ennakkosinglet Kosteita unelmia ja Viimeiset sanat.

Peisterä on keikkaillut aktiivisesti erilaisilla kokoonpanoilla viimeiset 10 vuotta: festivaalilavoilta pienten klubien lauteille ja Voice of Finlandista bilekeikoille. Peisterä toimii myös laulajana ja biisinkirjoittajana rock-yhtyeessä Laid Back Townies.

Albumin julkaisun yhteydessä käynnistyy laaja syyskiertue.

Syksyn albumijulkaisukiertue
18.11. Bar Loose, Helsinki
19.11. O´Connell´s, Tampere
20.11. Ylä-Ruth, Jyväskylä
26.11. Sandy Kelt Irish Bar, Kalajoki
27.11. Sandy Kelt Irish Bar, Kalajoki
3.12. Irish Pub OWC, Raahe
4.12. Selvä Pyy, Äkäslompolo
11.12. Tuoppi Pub, Oulainen
12.12. 45 Special, Oulu
15.12. Malmitalo, Helsinki
17.12. Jone´s Bar, Kärsämäki
18.12. Tunturi Pub, Iso-Syöte

Taivas liekit sammuttaa -albumi suoratoistopalveluissa
Spotify: https://spoti.fi/3Cqbh2P
Apple Music: https://apple.co/3HxswTH
Deezer: https://bit.ly/3qKaZlj

Seuraa artistia
Facebook
Instagram