Sam Huberin tupla-albumin ensimmäinen osa UP vie kuulijan soulin säveliin

Tuottaja Tomás Doncker ohjaama Hot Summer Burning -video ottaa kantaa ilmastonmuutokseen

Aiemmin tänä syksynä Be With You -singlellään soulin ystäviä hemmotellut Sam Huber julkaisee tänään kokopitkän UP-albuminsa täynnä uusia groovaavia säveliä. UP on samalla ensimmäinen osa tupla-albumista, jonka funk-musiikkiin keskittynyt toinen osa DOWN julkaistaan 3. joulukuuta. Tänä vuonna diginä julkaistava kokonaisuus saadaan fanien ulottuville ensi keväänä myös tuplavinyylinä.

UP-kokonaisuus tiedostaa hyvin soulin juuret ja vuosikymmenten aikana hioutuneet soundit, mutta samalla kurotetaan kohti jotain uutta. Sam Huberin yhteistyö luottotuottaja Tomás Donckerin kanssa akselilla Helsinki–Brooklyn loi levylle ajattoman yhtenäisen tarinan parisuhteen kaaresta karikkoineen ja loppusuvantoineen.

"Tomás ja minä päätimme pitää pääfokuksen sydämen asioissa, sillä siitähän soulissa on pohjimmiltaan kyse", Sam kertoo.

UPilla voi kuulla kaikuja Tamlan, Staxin ja Rouletten kultavuosilta, mutta kaikki on paketoitu tämän päivän maustein True Groove Records -levymerkin hengessä.

Levyn parisuhdeteeman ainoa poikkeus on Hot Summer Burning, joka kertoo pohjimmiltaan ilmastonmuutoksesta. Hot Summer Burning -singlen virallisen videon ohjasi itsekin videolla vilahtava Tomás Doncker ja sen kuvasi Tero Ahonen. Helsingin Uudenmaankadulla sijaitsevassa Butchers-ravintolassa kuvattu hikinen lopputulos on nyt katsottavissa täältä.

"Sekä biisi että video kertovat siitä tunteesta, mikä koettiin taannoin, kun Suomessakin jengi kärvisteli lämmössä, Kalifornia ja Australia olivat liekeissä, ja kaikki vaan tuntui sulavan ja palavan ilmastonmuutoksen seurauksena. Videolla tämä jengi on omassa helvetissään, jossa tuuletus on hajonnut, kalja lämmintä ja vielä myös kunkin henkilökohtaiset ongelmat painavat kaiken päälle", Sam kuvailee.

 

www.facebook.com/sam.huber.music
www.samhubermusic.com
www.truegroove.nyc