Johnny Lee Michaelsin tuottama Samuel Uutisen AWAKE-sooloalbumi paljastaa rockin monimuotoisuuden ja kauneuden

Laulaja-biisintekijä Samuel Uutinen on valmistellut soolodebyyttiään huolellisesti. Vastikään julkaistu AWAKE tarjoaa biisejä usean vuoden ajalta, ja samalla levy on kuin kokoelma aikuisikänsä musiikilla itsensä elättäneen Uutisen itselleen tärkeitä ja merkityksellisiä kappaleita.

Tuottaja Johnny Lee Michaels on oleellinen osa AWAKE-kokonaisuutta ja sen yhtenäistä, ajatonta soundimaailmaa. Michaels ja Uutinen jakoivat yhteisen vision, miltä debyyttialbumin tulee kuulostaa. Samuel Uutinen tuo nykyiseen musiikki-ilmastoon parantavaa ja eheyttävää voimaa: 8 biisiä kohti minivalaistumista, vapautusta egon vaatimuksista ja uudesti syntyvää aidon musiikin kosketusta.

Aiemmin AWAKE-albumilta on julkaistu kolme singleä, jotka kaikki avaavat artistia nimeltä Samuel Uutinen. Hearticulate, Who You Are ja Days When Nothing is Perfect ovat kukin omalla tavallaan kohtalokkaita biisejä, jotka sitoutuvat yhteen saumattomasti.

Nyt samanaikaisesti AWAKE-levyn kanssa ilmestyy albumin neljäs singlelohkaisu The Truth.

"The Truth on ollut kummajainen alusta saakka sävellyksistäni, koska se täysin ulkona siitä kaavasta, jota normaalisti käytän. Soitin hetken aikaa erään jazzbändin kanssa ja sieltä kumpusi idea käyttää hieman erikoisempaa lähestymistapaa säveltämiseen”, Uutinen kertoo.

"Akustisella kitaralla sävelletty versio oli täysin erilainen kuin levylle päätynyt polttavan kuuman tehtaan kipinäsuihkua, konemetallia ja raskaita riffejä niellyt lopputulos.

The Truth menee tekstissään artistin itsensä ja ihmisyyden ytimeen.

"Hain valtavan pitkään ideaa ja toteutustapaa kappaleen tekstille. Totuus on kuin kone, se ei epäröi kenenkään mielessä, se näkee ja kokee asiat välittämättä siitä, mikä on jonkun toisen ihmisen kokema totuus.

"Mullahan on aina ollut tapana paukuttaa omia totuuksiani; en ole koskaan himmaillut somessa tai missään muuallakaan. Ja uutisistahan kuulee totuuden – vai kuuleeko sittenkään? Eikö meidän ihmisten selviytymismetodiin kuulu se, että me uskalletaan kyseenalaistaa omia vanhoja totuuksiamme, joista olemme pitäneet jääräpäisesti kiinni?”, Uutinen pohtii.

Nomen est omen, eli mikä on totuus Samuel Uutisen hahmon takana? Sen kuulet, kun pistät soimaan AWAKE-albumin.

 

Facebook
Instagram
Youtube