Tamperelainen vuonna 2014 kasattu black metal -yhtye Clamosum julkaisee Kosmoksen morsian nimisen EP:n joulukuun 3. päivä Drakkar Productionsin kautta. Yhtyeen musiikkiinsa yhteydessä käyttämä termi eksistentiaalinen viittaa lähestymistapaan niin ajattelussa kuin sanoituksissa, joissa toisinaan myös sekoitetaan ja hyödynnetään mystiikkaa sekä erilaisia voimia oman tajunnan karaisemisessa ja maailman muovaamisessa.

Minä olen tie, totuus ja elämä kääntyykin sokeana lampaana olemisen sijaan yhtyeen filosofiassa tieksi omaan tajuntaan ja sen käsittämiin totuuksiin. Bändin latinankielinen nimi Clamosum pyrkiikin kuvaamaan kaikkia näitä elementtejä: tinkimätöntä musiikkia, olemassaoloon liittyvää kamppailua ja lopulta mahdollista kohoamista vasemman käden polulla oman itsen harmoniaan ja herruuteen.

”EP:llä syöksytään kohti tuntematonta ja liidetään helvetin tulessa kohti erilaisia ja korkeampia tajunnan tiloja ja tuonpuoleista. Kiirastuli-kappale todistaa mitä tapahtuu, kun elämä ruhjoo ja helvetti roihuaa: tahto väkevöityy ja kokemukset absorboituvat osaksi kantajan tajuntaa”, laulaja-kitaristi Tarmo kiteyttää pienjulkaisun ja avauskappaleen sisällön.

KOKOONPANO
Tarmo Rusanen – laulu & kitara
Marzo Riverend – basso
Jaakko Haataja – kitara
Ville Vistbacka – rummut

DISKOGRAFIA
Nothing More Than Live! -EP (2016)
Murky Epiphany -EP (2017)
Promo 2018 -EP (2018)
Lux Omnipotens -EP (Anthrazit 2020)
Kosmoksen morsian -EP (Drakkar 2021)

https://www.facebook.com/clamosum/
https://www.instagram.com/clamosum/
https://clamosum.bandcamp.com/
https://sptfy.com/Clamosum
https://www.youtube.com/channel/UC67hfS8Z_jGr5YTs50VznxQ