Aili Järvelä & Sointi Jazz Orchestra: Unituulia suoratoistopalveluissa

Laulaja-lauluntekijä Aili Järvelän ja Sointi Jazz Orchestran uusi Unituulia-albumi julkaistiin tänään 26.11.2021 suoratoistopalveluissa ja vinyyli LP -versio tulee julkaisuun toukokuussa 2022.

Sielukkaana ja aitona tulkitsijana tunnettu Aili Järvelä ja nopeasti yhdeksi maamme mielenkiintoisimmista jazzorkestereista noussut Sointi Jazz Orchestra julkaisevat tänään uuden suomenkielisen albumin, joka kantaa nimeä Unituulia.

Unituulia-albumi on koskettava ja tunnelmallinen kokonaisuus uusia Aili Järvelän säveltämiä ja sovittamia suomenkielisiä laulelmia, jotka Sointi Jazz Orchestran poikkeuksellisen monipuolinen instrumentaatio ja Järvelän sielukas ääni herättävät eloon. Kappaleet kantaesitettiin vuonna 2018, ja nyt viimein Järvelän säveltämät, sanoittamat ja sovittamat laulut julkaistaan myös albumina.

Aili Järvelä on kansanmusiikkiin kasvanut oman tien kulkija, joka ei pelkää eksyä reitiltään. Kaustislaislähtöinen Järvelä tunnetaan laulajana, lauluntekijänä, säveltäjänä, sovittajana, viulistina, tuottajana, Järvelän pelimannina, sekä freelance-muusikkona useista eri yhtyeistä ja yhteyksistä.

Sointi Jazz Orchestra on nuorten ammattilaisten syksyllä 2013 perustama yhtye, jonka taiteellisena johtajana toimii yhtyeen perustanut Rasmus Soini. SJO tunnetaan persoonallisesta ja yllättävästä big band -perinnettä uudistavasta soundistaan, joka syntyy epätavallisesta instrumentaatiosta ja tuoreista vaihtosoittimia hyödyntävistä sovituksista.

Vuonna 2016 tein kappaleen Kaikesta kaukana osallistuakseni sillä Uuden musiikin kilpailuun. Kappaletta ei hyväksytty mukaan kisaan, mutta Rasmus ihastui siihen siinä määrin, että kysyi, josko haluaisin tehdä muutaman kappaleen lisää sovitettuna big bandille ja tehtäisiin konsertti SJO:n kanssa. Suostuin empimättä. En ollut aiemmin sovittanut big band kokoonpanolle, siispä haaste oli inspiroiva.
-Aili Järvelä

https://www.ailijarvela.com

https://sointijazzorchestra.com

http://www.eclipsemusic.fi