Levyuutuuksia jouluun - petrus

Huippuartistien Joulu!

Petrus Schroderus raivasi tiensä läpi koronan jättämän arvotyhjiön Suomen tähtitaivaan huipulle, kenties eniten taitoa vaativilla lauluilla. Täksi jouluksi ennätimme saada radioille kolme joululaulua Petrukselta. Petrus kiertuetta kurittaa korona, mutta onneksi kirkkokonsertteja voidaan vielä paikoin järjestää. Menkää ihmeessä tutustumaan mieheen, jos tapahtuma sijoittuu lähimaisemiin. Niille, jotka eivät pääse, tuotimme Pentti Teräväisen tekemän radiohaastattelun Youtubeksi Saa jakaa: https://www.youtube.com/watch?v=KrcZgjV9vZA

Toinen tämän joulun aktiviteetti meillä on vientihankkeeseemme pohjaava joululaulukokoelma Tapahtumahotelli Tallukan Huippuartistit-kisassa menestyneille. Pohja vientihankkeelle on laulattaa maailman tunnetuimpia joululauluja paikallisilla kielillä eri maissa. Taustat on tehty erityisen huolella, koska kyseessä oli Joulupukin virallisella logolla varustettu Joulupukin virallinen joululevy.

Joulupukki oli 2013 Brand Financen mukaan maailman arvokkain brändi 1070 miljardin euron arvolla. Vaikka valtiorahoittajan rahoituksen (lue osaamisen) pettäminen toi hankkeellemme miljoonamenetykset, emme luovu toivosta, että valtiokin voi oppia virheistään ja viihteen arvoista. Huipulle ei hypätä, vaan se on jatkuvaa vastamäkeen kipuamista ja pitkävaikutteista taloudellista panostamista.

Kalleinta on artistibrändin rakentaminen. Jos Joulupukin brändistä saa tällä tavoin sopivaa kantoaaltoa, hankkeemme voi tuoda ison avun maailman pienlevy-yhtiöille. Matka Nuuttipukista kiltiksi, punanuttuiseksi, pyöreävatsaiseksi vanhaksi mieheksi ja 1070 miljardin euron brändiksi on myös kehittymisen tulosta. Suomi ei ole tätä osannut hyödyntää.

Auttavakin brändikehitys siirtää osaavat laulajat seuraavalle tasolle heidän pyrkimyksissään huipulle. Kiitos SOME:n ja suoratoiston, jokainen ihminen voi nyt toimia uusien artistien mesenaattina, vain klikkaamalla ja kuuntelemalla. Julkaisemme Huippuartistien joululaulujen promootioita huomisesta alkaen. Valmistamme myös erän hybridi- CD levyjä, ettei ketään unohdeta.

Erkki Puumalainen