Debyyttilevy Pohjan Nainen julkaistaan 28. tammikuuta

Värttinämäistä suomifolktykitystä ampuva kuusihenkinen Eramaa herätteli kuulijoita jo aiemmin syksyllä dramaattisiin käänteisiin huipentuvalla metallipoljennolla Cradle of Waves. Siinä missä aiemmassa singlessä tarinan päähenkilö päätyi lopulta antautumaan aaltojen vietäväksi, on uudella One Hell -kappaleellakin epätoivo vahvasti läsnä. Nyt kaipuu kohdistuu helvetissä olevaan piruttareen.

"Tarinankertoja Satakieli katselee helvetistään, kuinka hänen miehensä Mustarastas yrittää päästä samaan kiirastuleen teoillaan. Mustarastas ei päihitä Satakielen synkkää mieltä ja menneisyyttä eikä täten pääse yrityksistään huolimatta välitilaa pidemmälle. Lopulta mies sekoaa ja jää ikuisiksi ajoiksi esihelvetin porteille vaikeroimaan. Mustarastaan liian kiltti laulu jää Satakielen riistämien sävelien jalkoihin", bändi kuvailee vuosi sitten koronasynkkyyden kourissa luotua kappaletta.

"One Hell sai alkunsa noin puolessa tunnissa. Kyseinen sessio oli täysin ainutlaatuinen once in a lifetime -tilanne: kun kädet irtosivat pianosta, tunsin, että nyt aukesi jokin portti manalaan", kappaleen yhdessä kitaristi Mikko Oinosen kanssa säveltänyt Laura Lehto kertoo.

Dramaattisen tarinan kylkeen kuvattiin elokuvamainen musiikkivideo, jossa salaperäisenä piruttarena vilahtaa myös arizonalaisen sinfoniametalliyhtye Catalyst Crimen vokalisti Zoe Marie Federoff.

"Musiikkivideon aihe löytyi helposti, ja tarinaa haluttiin korostaa toisinnolla samanlaisista päivistä ja lopulta sekoamisesta. 'Päiväni murmelina’ -teema toimi täydellisesti, ja täydellisen murmelin roolin veti näyttelijä Julle Kallio."

Eramaan debyyttilevy Pohjan Nainen julkaistaan 28.1.2022, ja yhtye on sen myötä nähtävissä ensi vuoden puolella useampaan kertaan livenä:

22.1. Pub Hukka, Forssa
17.3. Bar Loose, Helsinki
16.4. Bar Rock Bear, Vantaa

Eramaa on:
Laura Lehto, Satu Warto, Sanna West – laulu
Mikko Oinonen – kitara
Jani Seppänen – basso
Aki Lehtimäki – rummut

FACEBOOK | INSTAGRAM | WEBSITE