Ilari Hämäläisen Et Tuu Muuttumaan -singlen videon kuvaukset lähtivät hyvällä tavalla lapasesta Hämeenlinnan vankilamuseossa

Jalan alle menevä pop-albumi julkaistaan ensi vuonna

Ensi vuonna tanssittavan pop-albuminsa julkaiseva VOF-komeetta ja useiden suomalaistähtien taustalla vaikuttava Ilari Hämäläinen julkaisee tänään Et Tuu Muuttumaan -singlensä videon kera.

"Tämän kolmannen albumini kappaleet ovat olleet jo pari-kolme vuotta odottamassa erinäisiä käänteitä, mutta nyt löysin vihdoin sopiva ajan julkaisuille", Ilari kertoo.

Et Tuu Muuttumaan jatkaa Hämäläisen "synthwave/retrowave"-vivahteen sävyttämää matkaa, jossa on mukana entistä vahvemmin myös kasarirockin piirteitä, suuria Bon Jovi -kuoroja sekä moniäänisiä kitaravalleja.

"Kappaleen lyriikat tehtiin yhteistyönä Maija Karoliina Kiiverin kanssa, ja ajatuksena oli kertoa parisuhteesta, jossa toinen pettää toista. Myös petetty osapuoli tietää tästä, mutta jää silti suhteeseen. Tekstissä on paljon kysymyksiä ja syytöksiä, joita laulaja esittää. Mutta epäselväksi jää syyttääkö tarinan kertoja itseään vai kumppaniaan tilanteesta.

Kappaleen musiikkivideo päästiin kuvaamaan käsikirjoituksen mukaisesti kutkuttavaan paikkaan, Hämeenlinnan vanhaan vankilaan, joka toimii nykyisin museona. Tarpeiston hankkimisessa suurimmaksi haasteeksi koitui ruostuneen käytetyn rautaketjun löytäminen – sellaista kun aika harva ymmärtää pistää myyntiin käyttöiän tultua loppuun. Lopulta 30 metriä ketjua löytyi kuitenkin Tattarisuon ihmeellisestä maailmasta erään romukaupan pihalta.

Videon tarinassa hermoromahduksen kokenut ja todellisuudentajunsa hukannut nainen ottaa artistin yhtyeineen vangikseen ja pitää heitä vastentahtoisesti hallussaan olevassa vankilassa kuulustellen heitä hänen mielensä sekoittaaneesta rikoksesta. Tarinan edetessä alkaa hämärtyä yhä enemmän kuka on tehnyt kenellekin väärin.

"Videoa oli jännittävää leikata, sillä en tilan puutteen vuoksi ja aikataulullisista syistä pystynyt olemaan ohjaajana läsnä kuulusteluhuoneissa kuvausten aikana. Annoin vain kuvaajalle Andre Rodrguezille ja näyttelijöille ohjeet, joiden pohjalta he improvisoivat. Naisroolia näytellyt Hilppa Lampi otti roolin todella omakseen, ja pystyin näkemään bändin jäsenten kasvoilta, että heitä välillä oikeasti vähintäänkin arvelutti, että mitä tuo hullu nainen aikoo seuraavaksi tehdä. Videosta jäikin yli loistavaa niin sanottua bloopers-materiaalia, joissa improvisointi lievästi sanottuna 'karkaa hieman käsistä'", Hämäläinen hymyilee.

 

www.ilarihamalainen.com
Facebook
Instagram
YouTube