Helsingin Kaupunginteatteri tuo syksyllä 2022 Suomen ensi-iltaan bilemusikaalien klassikon Priscillan

Maailmalla ilmiöksi noussut Priscilla, aavikon kuningatar saadaan vihdoin myös suomalaisyleisön eteen. Diskohiteistä koostuvasta musiikistaan ja näyttävistä puvuistaan tunnettu musikaali kertoo kahden drag queenin ja yhden transnaisen uskomattomasta bussimatkasta Australian halki. Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä elokuussa 2022 ensi-iltansa saavan musikaalin ohjaa Kinky Bootsista tuttu Samuel Harjanne.

Nyt koko maailma tarvitsee piristysruiskeita, positiivisia viboja, energiaa, hyvän mielen bileitä ja uskoa parempaan tulevaisuuteen. Priscilla tarjoaa tämän kaikkien legendaaristen ja parhaimpien diskohittien kera ja ison orkesterin voimin. Luomme sellaiset bileet ja tunteikkaan illan merkityksellisten teemojen ympärille, että sitä ei hetkessä unohda”, lupaa ohjaaja Samuel Harjanne.

Harjanteen ohjaama Kinky Boots -musikaali nousi ilmiöksi, keräsi yli 100 000 katsojaa Helsingin Kaupunginteatterissa kaudella 2018–2019 ja on sen jälkeen jatkanut menestystään Tampereen Työväen Teatterissa syksystä 2020 alkaen.

Sydneyläinen drag queen Tick houkuttelee ystävänsä Adamin ja Bernadetten mukaan esiintymismatkalle Australian takamaille. Adam on räiskyvä drag queen, Bernadette on jo jättänyt menestyksekkään drag-uransa taakseen, mutta suostuu lähtemään mukaan selvitäkseen miesystävänsä kuolemasta. Alkaa unohtumaton matka Australian halki eeppisellä bailubussilla, glitteriä pöllyten ja sellaisten discohittien jytkeessä kuin It’s Raining Men, Go West, I Love the Nightlife, True Colors, I Will Survive, Girls Just Want To Have Fun ja Hot Stuff.

Priscilla-musikaali tuo näyttämölle odottamattoman yhtälön, drag queenit ja autiomaan. Ja Australian luonnon, jota suomalaisilla näyttämöillä ei ole usein nähty. Priscilla on australialaisille tosi tärkeä teos, lähestulkoon kansalliseepos, joka juhlistaa vahvasti heidän maataan ja luontoaan”, sanoo ohjaaja Samuel Harjanne.

Stephan Elliottin ja Allan Scottin käsikirjoittama Priscilla, aavikon kuningatar (Priscilla, Queen of the Desert, 2006) perustuu samannimiseen Stephan Elliotin Oscar-palkittuun ja kulttimaineeseen nousseeseen elokuvaan (1994). Lukuisia palkintoja ja palkintoehdokkuuksia kerännyt musikaali sai kantaesityksensä Australiassa Sydneyn Lyric Theatressa lokakuussa 2006. West Endissä sitä esitettiin 2009–2011 ja Broadwaylla 2011–2012.

Priscilla, aavikon kuningatar -musikaalin esiintyjät ja taiteellinen suunnittelijaryhmä julkistetaan keväällä 2022. Liput ovat nyt myynnissä, ja kaikki verkkokaupasta 31.12.2021 mennessä lippunsa ostaneet saavat 12 euron alennuksen lipun hinnasta.

Priscilla, aavikon kuningatar -ensi-ilta on 25.8.2022 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä (Eläintarhantie 5),
Liput: opiskelijat 44,50 €, peruslippu 89 €. Verkkokaupan ennakkoetu 31.12.2021 saakka.
@hktfi #helsinginkaupunginteatteri #priscilla

Helsingin Kaupunginteatterin asiakaspalvelu ja lipunmyynti puhelimitse numerossa 09 394022 ma-pe klo 9-16, lippumyymälä ma-pe klo 11 – 17.30, Ensi linja 2, ja tuntia ennen suuren ja/tai pienen näyttämön esitystä sekä lauantaisin klo 11 – 18 (esityspäivinä), Eläintarhantie 5. Lippupiste ma-pe klo 9 - 17, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm)
www.hkt.fi

Yhteinen turvallisuutemme on meille tärkeää. Tutustuthan Turvallisesti teatteriin -ohjeisiimme.