Puistoblues on julkistanut ensimmäiset huippuartistinsa ensi heinäkuun konsertteihinsa. Järvenpäähän saapuvat festivaalikansaa ilahduttamaan muiden muassa kotimainen kestosuosikki 22-Pistepirkko, virtuoosimainen yhdysvaltalainen laulaja/kitaristi Joanna Connor, The Allman Brothers Bandin jäsenten lapsista muodostuva The Allman Betts Band sekä ranskalainen ikisuosikki Gaëlle Buswel. Puistobluesin liput ovat jo myynnissä Lippupisteessä alkaen 59 euroa.

Bluesklubit ovat avoinna festivaalikansalle 29.6.-3.7.2022, ja Blueskadulla on luvassa täyslaidallinen ohjelmaa ja musiikkia 29.6.-1.7. Luvassa on jälleen monenlaista tarjontaa kaiken ikäisille, kuten perheiden pienimmille tarkoitettu Kakarablues-tapahtuma.

Puistoblues huipentuu lauantaina 2. heinäkuuta piknik-konserttiin Vanhankylänniemessä, jossa nautitaan hyvästä bluesista ja musiikin huippunimistä.

Utajärvellä vuonna 1980 perustettu 22-Pistepirkko jatkaa yhä takuuvarmaa orkesteritoimintaansa. Järvenpäässä päästään nauttimaan legendaarisesta kokoonpanosta laulaja-kitaristi Hannu ”PK” Keräsen, basisti-kosketinsoittaja Asko Keräsen ja rumpali Esa ”Espe” Haverisen voimin.

Joanna Connor on chicagolainen blueslaulaja, lauluntekijä ja virtuoosikitaristi, ja häntä on tituleerattu blues & rock-kitaran kuningattareksi. Connorin ensimmäinen albumi ilmestyi 1989, ja hän noussut vuosien kuluessa yhdeksi bluesmaailman kysytyimmistä huipuista. Järvenpäässä on luvassa alkuvoimaista, raakaa slide-kitarointia ja bluesin syvimpiä tuntoja.

The Allman Betts Bandin muodostavat legendaarisen The Allman Brothers Bandin jäsenten lapset. Devon Allmanin ja Duane Bettsin lisäksi yhtyeen bassossa on kolmaskin Allman Brothersin jälkeläinen, Berry Oakley jr. The Allman Betts Band ei tyydy seuraamaan isiensä jalanjälkiä, vaan on asettanut musiikilleen itsenäisen suuntansa luoden samalla omaa perintöään. Yhtye soittaa vahvasti bluesin sävyttämää southern rockia ja on yksi hienoimmista nykypäivän bluesrock-kokoonpanoista.

Gaëlle Buswel on ranskalaissyntyinen laulaja-lauluntekijä ja kitaristi, jonka musiikillinen ura alkoi jo 13-vuotiaana. Hänelle on kertynyt yli 500 konserttia Euroopassa ja jopa kaksi Yhdysvaltain kiertuetta. Buswel tuo Puistobluesiin omia kappaleitaan, joiden musiikkimaailma on väritettynä amerikkalaisen bluesrockin, folkin ja 1970-luvun rockin vaikutteilla.

Puistoblues on järjestetty Järvenpäässä koronataukoa lukuun ottamatta yhtäjaksoisesti vuodesta 1978. Viisipäiväinen tapahtuma pidetään totuttuun tapaan kesä-heinäkuun vaihteessa, jolloin kaupunki täyttyy hyvän livemusiikin ystävistä ympäri Suomen.

Puistoblues:  www.puistoblues.fi

www.facebook.com/puistoblues