“Idols 2020” on seremoniallisuutta, outoutta ja arkisuutta limittävä esitys – Dayjob Collectiven ensi-ilta Mad House Helsingissä 10.12.

Mad House Helsingin syysohjelmiston viimeisenä kantaesityksenä nähdään Dayjob Collectiven uusi teos Idols 2020, joka saa ensi-iltansa Teurastamolla 10. joulukuuta.

Idols 2020 on konsertti on esitys on esityskonsertti on konsertti esityksestä on esitys konsertista, joka on kavalkadi alituisessa murroksessa olevista idoleista, alttareista ja kirouksista henkilökohtaisen ja kollektiivisen tajunnan laitamilta.

Teos esittelee muun muassa nykymusiikkimaailman jähmettämän harpistin, säveltaiteen ja kosmisen kauhun yhteydet tuntevan Mustan Möykyn sekä huippuhuilistin ja playbackin yhteistyön potentiaalin. Seremoniallisuutta, outoutta ja arkisuutta limittävä esitys mahdollistaa työryhmän ja yhteiskunnan sisäisiä idoleita sekä tabuja saamaan uniikin muodon ja tulemaan lihaksi.

Dayjob Collective on vuonna 2017 perustettu säveltäjistä, esitystaiteilijoista ja ammattimuusikoista koostuva suomalainen kollektiivi, joka työskentelee nykymusiikin ja esitystaiteen kohtaamispisteiden kanssa. Kollektiivin jäseniä ovat Salla Hakkola, Ossi Koskelainen, Kaisa Kortelainen ja Timothy Page. Kollektiivin missio on kehittää genrerajoja kaihtamattoman teosajattelun kautta teoksia, jotka laajentavat kokemusta musiikin ja äänen performatiivisuudesta esitystaiteen näkökulmasta.

Dayjob Collective: Idols 2020
10.12. klo 18 (ENSI-ILTA)
11.12. klo 14
11.12. klo 18
12.12. klo 14

Idolit: Salla Hakkola, Ossi Koskelainen, Kaisa Kortelainen, Timothy Page

Kesto: n. 90 min
Esityskieli: suomi, englanti
Liput: https://bit.ly/3r3kTyC
Lisätietoa kollektiivista: https://bit.ly/3p2syKI

Teosta ovat tukeneet Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Samuel Huberin Taidesäätiö, Koneen Säätiö ja Taiteen edistämiskeskus.