Dreaming of Tarja -esityksessä särjetään lasikattoja

Miten Tarja Halosesta tuli presidentti maailmassa, jossa sen ei pitänyt olla mahdollista? Turun Kaupunginteatterissa nähtävä Dreaming of Tarja -esitys tempaa katsojat mukaan seuraamaan Suomen ensimmäisen naispresidentin kasvutarinaa. Matka kuljetaan vuoristoradassa Suomen jatkosodan jälkimainingeista kohti vuoden 2000 presidentinvaaleja.

Tarja Halosen matka läpi lasikattojen ei ole helppo. Hänen täytyy ohittaa tytöttelyt juristina toimistossa sekä seksuaalinen häirintä eduskunnan hississä. Esitys vie katsojat syvälle politiikan kulisseihin ja näyttää miten ministereitä tehdään. Matkan varrella tavataan kieli poskessa esitettyjä karikatyyrejä merkittävistä poliitikoista ja juhlitaan Vanhan valloitusta, Berliinin muurin murtumista ja Riitta Uosukaisen tukkaa.

"Tämä esitys sai alkunsa siitä, kun meidän työryhmän jäsenet alkoivat nähdä unia Tarja Halosesta ja puida niitä keskenään. Sen myötä syntyi tarve jakaa Tarjan tarina, joka on vaikuttanut voimakkaasti suomalaisten naisten maailmankuvaan ja käsitykseen tasa-arvosta. Meille hän on sankari", toteaa esityksen kirjoittanut ja ohjannut Heini Vahtera. Näyttämöllä eri-ikäistä Tarjaa ja muita politiikasta tuttuja hahmoja esittävät Tuulia Lindholm, Meri-Tuuli Lönn, Mariella Nikkanen, Karen Soinila ja Nadja Uusiperhe.

Kantaaottava komedia Dreaming of Tarja on Nopean Toiminnan Naisten ja Turun Kaupunginteatterin yhteistuotanto. Nopean Toiminnan Naiset on teatteria ja aktivismia yhdistävä ryhmä, joka käsittelee tasa-arvoa edistäviä aiheita mustan huumorin ja satiirin keinoin. Ryhmän edellinen esitys 10 kohtausta seksuaalisesta vallankäytöstä liikutti, puhdisti ja nauratti katsojia kahden vuoden ajan niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Turun Kaupunginteatterin Sopukka-näyttämö toimii yhteistyöalustana vapaan kentän esityksille.

Dreaming of Tarja

Ensi-ilta 3.12.2021 Turun Kaupunginteatterin Sopukassa
Kesto n. 2 h sisältäen väliajan
Liput 19–29 €
Ikäsuositus 12+

Tekijät

Käsikirjoitus ja ohjaus Heini Vahtera
Esiintyjät: Tuulia Lindholm, Meri-Tuuli Lönn, Mariella Nikkanen, Karen Soinila, Nadja Uusiperhe
Puvustus ja tarpeisto: Noora Happonen
Valosuunnittelu: Paul Damade
Äänisuunnittelu ja sävellys: Karen Soinila
Ääniteknikko: Azra Topcu ja Arttu Aarnio
Grafiikka: Venla Vattovaara ja Matti Vahtera
Tuotanto: Nopean Toiminnan Naiset ja Turun Kaupunginteatteri

tkteatteri.fi