Vuoden 1945 joulusaarnaa Martin kirkossa

Joulu – kuinka monenlaisella 'äänellä ja äänenpainolla tuo sana taaskin on lausuttu. Se on minulle hieno ja kallisarvoinen sana. ”Taata” eli Frans Emil Sillanpää kirjoitti ja luki joulupakinoitaan radiossa jouluisin vuosina 1945-1963. Alun teksti on pakinasta vuodelta 1948. Turun NMKY:n Aura Brass Band ja teatterinjohtaja Mikko Kouki ovat 10 vuoden ajan esittäneet joulun alla Taatan joulusaarnaa yhteisproduktiona, jossa Brass Band soittaa jouluista musiikkia ja Kouki lukee saarnastuolissa Sillanpään tekstiä.

Aura Brass Bandin ja teatterinjohtaja Mikko Koukin yhteistyö Joulusaarna-produktion merkeissä on jatkunut saumattomasti kymmenen vuoden ajan. Kirkossa järjestettävässä joulukonsertissa jouluisen musiikin lisäksi Kouki lukee Nobel-kirjailijamme F. E. Sillanpään painavia, edelleen ajankohtaisia Joulusaarnan tekstejä, joissa ”Taata” kuvailee lapsuutensa jouluja, ja kertoo myös mietteitään joulun uskonnollisesta sanomasta. Näitä Sillanpään radiossa lukemia tekstejä hiljennyttiin suomalaisissa kodeissa kuulemaan aikoinaan usean vuoden ajan.

Tänä vuonna Aura Brass Bandin konserteissa kuultava joulusaarnan teksti on vuodelta 1945. Konsertin sävelet sekä joulusaarnan teksti vievät kuulijansa joulun perimmäisen sanoman äärelle.

Konsertti järjestetään Martin kirkossa 4.12. 2021 klo 18.00.

Turun NMKY:n Aura Brass Band on vuonna 2004 perustettu englantilaistyyppinen vaskiorkesteri, jonka soittajisto koostuu innokkaista vaskimusiikin harrastajista ja ammattilaisista. Orkesteri konsertoi säännöllisesti kotikaupunkinsa Turun lisäksi myös muualla Suomessa. Kapellimestarina toimii Hannes Merisaari

Ja tulihan se sitten se kaivattu joulu, jota oli odotettu noinikään ikäkauden mukaan vaihtelevalla innolla.