Rovaniemen Teatterissa keväällä 2021 ensi-iltansa saanut Siri Kolun palkittuun kirjaan perustuva koko perheen seikkailu Me Rosvolat päättää teatterin runsaan syyskauden saadessaan uusintaensi-iltansa Tieva-näyttämöllä lauantaina 18. joulukuuta klo 13. Esitys nähdään joulun ympärillä ainoastaan seitsemän kertaa. Selja Ahavan dramatisoiman kouluikäisille suunnatun teoksen on ohjannut Rovaniemen Teatterista vuosilta 2002 – 2005 tuttu Kimmo Virtanen.

Rovaniemen Teatteri on tunnettu jouluisista koko perheen esityksistä, joita ei kuitenkaan parina viime vuotena ole ollut tarjolla. Me Rosvoloita ei varsinaisesti suunniteltu meidän joulutuotannoksemme, vaan se tuli ensi-iltaan jo viime keväänä. Tämä suuren näyttämön esitys jäi silloin valitettavasti koronarajoitusten varjoon. Nyt päätimme ilahduttaa lapsiperheitä nostamalla tämän hurmaavan esityksen vielä joulun ajaksi katsojiemme iloksi. Mikä onkaan parempi tapa odotella joulua tai viettää yhdessä välipäiviä kuin lähteä Viljan ja Rosvoloiden kanssa seikkailemaan!” iloitsee Rovaniemen Teatterin taiteellinen johtaja Miika Muranen.

Elokuvaksikin versioidun tarinan vauhdikkaat juonenkäänteet ja iloinen anarkia pitävät niin nuoremmat kuin vanhemmat katsojat otteessaan. Teoksessa 10-vuotias Vilja tulee kesälomallaan Rosvolan perheen kaappaamaksi. Molemminpuolisen epäluulon jälkeen Vilja haistaa mahdollisuuden elämänsä seikkailuun, ja Rosvolat huomaavat nokkelasta tytöstä olevan heille hyötyä.

Rovaniemen Teatteri on tuonut elämääni kaikki merkitykselliset asiat, kuten vaimoni, lapset ja ohjaajan ammatin”, Virtanen kuvailee suhdettaan Rovaniemen Teatteriin ja jatkaa: ”Minulle tärkeitä ovat hyvät tarinat, ne auttavat jaksamaan ja antavat turvaa, kun maailma on rauhaton. Me Rosvolat on juuri sellainen tarina ja seikkailu täynnä vauhtia, lämpöä ja huumoria”.

Lavastus-, puvustus- ja videosuunnittelijana vierailee Alisha Davidow, valosuunnittelusta vastaa Kari Penttinen ja äänisuunnittelusta Miksa Koponen. Lavalla nähdään jo keväällä katsojat lumonneet Siiri Partanen, Kari Koivukangas, Kylli Köngäs, Markku Lukka, Outi Nevanlinna ja Marko Syysmaa. Uusina näyttelijöinä tähän teokseen heittäytyvät Paula Miettinen sekä Juuso Nykänen.

Lue lisää esityksestä: https://www.rovaniementeatteri.fi/esitykset/me-rosvolat/