REKAMIN uusi albumi on täynnä nimekkäitä vierailijoita

Rekamin albumi Tekee mun päivän on nyt julkaistu

Lataa albumi tästä

Pihlderberg-levymerkin ja KPC-kollektiivin perustaja Rekami julkaisee tänään uuden albumin Tekee mun päivän. Kyseessä on räppärin ensimmäinen albumi hänen oman labelinsä kautta. Levyltä on julkaistu ennakkoon singlet Ilmaisia lounaita, Post Bartum, Turhia pelkoja ja Concorde & Al Capone. Albumin tuotannosta Rekami vastaa kokonaan itse. Hän kommentoi uutta albumiaan seuraavasti:

"Tekee mun päivän on yhdistelmä tositarinoihin löyhästi pohjautuvaa tilannekomiikkaa ja iskulinjakappaleita, joiden punaisena lankana on löytää jokaisesta synkästäkin tilanteesta hyviä puolia. Yleismaailmaltaan kuvaisin levyä optimistiseksi kokonaisuudeksi. Monissa biiseissä käsitellään "rags to riches"
-hengessä hidasta, mutta tasaista nousua ulos tyhjätaskuisuudesta. Tällä kuvataan pankkitilin ohella myös henkistä kasvua ja sen faktan hyväksymistä, että ei ole ikuisesti parikymppinen räkänokka.

Olen tehnyt monen vierailjan kanssa yhteistyötä aiemminkin, mutta tällä levyllä olen ensimmäistä samalla raidalla mm. Rosa Costen ja Eevil Stöön kanssa. KPC-kollektiivi ja Jyväskylä ovat vahvasti läsnä albumilla Aren, Krison, Aaro630:n ja Pyrythekidin fiittien muodossa.”

Albumin fokussinglenä toimivalla Sivuhuomioita-biisillä on mukana tämän hetken kiinnostavimpiin tulokkaisiin lukeutuva Rosa Coste. Single kertoo kaksikon havainnoista kiireen, draaman, vastakkainasettelun ja hektisyyden keskellä esimerkiksi asioista, joita ei tule sanottua ääneen. Teemaltaan levyn syvällisempää päätyä edustavalla biisillä käydään läpi epäsuoraa itsereflektointia ja ynnätään muistioon kertyneitä huomioita kokonaisuudeksi.

2000-luvun alusta lähtien hiphopin kentällä vaikuttanut Rekami on tullut tunnetuksi niin räppärinä kuin monipuolisena tuottajanakin. Hän on tuottanut muun muassa Aren lokakuun alussa julkaistun Tunnustus-albumin ja tehnyt paljon yhteistyötä myös kansainvälisten artistien kanssa.

Tekee mun päivän -albumi:
1. Tekee mun päivän
2. Concorde & Al Capone ft. Pyrythekid, Are
3. Vanha ja Fly ft. Olli Antonio
4. Post Bartum
5. Ansaittua ft. Kasmir
6. Ilmaisia lounaita ft. Elastinen, Vepu
7. Sunrise Florida (2001 Draft)
8. Palelee ft. 2nen, Eevil Stöö
9. Sahaajankatu ft. Asa
10. Sivuhuomioita ft. Rosa Coste
11. Turhia pelkoja ft. Aaro630
12. Bergems ft. Eino Antiwäkki, Hazard, Kriso
13. Tänään ei oo juhlii

Seuraa Rekamia somessa:
Instagram / Facebook