V. Rantanen ja Teräksen varjo paketoi Teräsbetonin levyttämättä jääneet biisit EP:ksi – Marcus Långin upea ääni herättää jykevät metallitarinat eloon

Kuvaus: Heikki Sulander

Marcus Långin upea ääni herättää jykevät metallitarinat eloon

Ensimmäisen singlen Voimaa pari viikkoa sitten julkaissut V. Rantanen ja Teräksen varjo tarjoilee taas uutta musiikkia soturihevin nälkäiselle kansalle. V. Rantanen ja Teräksen varjo -EP koostuu neljästä kappaleesta, jotka Rantanen oli säveltänyt Teräsbetonia varten vuosien saatossa, mutta jotka olivat syystä tai toisesta jääneet julkaisematta. ”Vaikka valmistunut EP lämmittää mieltä kaikkineen, on itselleni erityisen tärkeää, että sain mieltäni vaivanneet, julkaisematta jääneet Teräsbetonille tehdyt biisit viimein valmiiksi ja rauhan asian tiimoilta. Eipä tässä viime vuosina isommin ole tullut vastaan myöskään yhtyeitä, jotka olisivat varsinaisesti täyttäneet Teräsbetonin jättämää aukkoa kotimaisessa musiikkitarjonnassa. Eiköhän tälle siltä pohjalta joku kaveripiirin ulkopuolinenkin kuulija löydy”, Rantanen pohdiskelee.

Erityisesti kappale nimeltä Selkä oli jäänyt vaivaamaan kitaristia. Nyt kappale pääsee ihmisten ilmoille musiikkivideon saattelemana. ”Biisi nimeltään Selkä oli käynnistävä tekijä koko V. Rantanen ja Teräksen varjo-projektissa. Biisi ehti olla tyrkyllä parillekin Teräsbetonin levylle ja olin hieman hämilläni, kun se ei mennyt läpi toteutukseen asti; omasta mielestäni kun kyse oli yhdestä parhaista ikinä tekemistäni biiseistä. Kun tämä proggis saatiin kokoon, koko porukka oli eniten fiiliksissä nimenomaan tästä biisistä. Onneksi nyt se saatiin toteutettua äärimmäisen hyvin ja kylkeen vielä tehtyä Heikki Sulanderin kuvaama musiikkivideo. Toivottavasti biisi tavoittaa nyt mahdollisimman monet korvaparit!”, Rantanen iloitsee.

Vuoden 2021 aikana äänitetylle levylle kitaristi sai haalittua ”juuri oikeat tyypit”, joiden kanssa lopputulokseen loihdittiin vanhanliiton meininkiä. Mukaan neljän kappaleen hevikokonaisuutta toteuttamaan lähtivät sankaritenori Marcus Lång, jykevän rummutuksen erikoisosaaja Antto Tuomainen sekä bassovirtuoosi Johannes Tolonen. Miesten taustalta löytyy bändejä kuten Excalion, Force Majeure, Manzana ja Kaaoksen ystävät. ”Pitkä matka on kuljettu varovaisesta ideasta valmiiseen toteutukseen, mutta fiilis on korkealla, sillä olen tähän neljäbiisiseen äärimmäisen tyytyväinen. Sain kasaan juuri oikeat tyypit kanssani musisoimaan, ja vaikka äänityksiä tehtiin pitkin tätä vuotta eri lokaatioissa, lopputulos kuulostaa yhtenäiseltä ja sopivalla tavalla jopa old school -henkiseltä modernin ylikliinisyyden vastapainoksi. Oikeaa soittoa ja oikeaa asennetta! Ja ellei joku vielä tiennyt, niin Marcus Lång on aivan mieletön laulaja!”, Vili Rantanen hehkuttaa.