Rock-electro-hybridi Fat Rabbits siirtyy synkkiin vesiin Minä Tapan Itseni Tänään -singlellään – Miljoonasateen Marraskuu-luuppi maustaa uutuusbiisin

Miljoonasateen Marraskuu-singlen nopeutettu luuppi maustaa tärkeään asiaan pureutuvaa biisiä

Fat Rabbits jatkaa omaleimaisella turboahdetulla linjallaan, mutta tällä kertaa uuden Minä tapan itseni tänään -sinkun teema on tulevan pitkäsoiton aikaisempia singlejä Pillerit ja Rahaa vakavampi ja tummanpuhuvampi. Kappale julkaistaan Drive-elokuvan tunnelmaa henkivän musiikkivideon kanssa, joka tehostaa kappaleen kylmää ja etääntynyttä tematiikkaa auton ikkunasta käsin tarkkailtuna.

Biisi alkaa tutun kuuloisella luupilla, ja tähän on selkeä syy: mainio nakutus on nopeutettu versio Miljoonasateen Marraskuu-biisistä. Fat Rabbitsin kitaroita ja lauluja hoitavat primus motorit Jaakko Malila ja Pyry Kunnas taustoittavat uunituoreen kappaleen tarinaa:

Itsemurha on hirvittävä ja äärimmäinen teko. Mielen sairaudet, yksinäisyys, taloudelliset vaikeudet ja kasautuvat ongelmat voivat ajaa ihmisen umpikujaan, josta on tukiverkon pettäessä vaikea löytää ulos. Itsemurhat ovat yleisempiä heikko-osaisten ja syrjintää kohtaavien ihmisten keskuudessa. Minä tapan itseni tänään -kappaleessa piirrämme hiilenmustan tuokiokuvan henkilöstä, joka on ajautunut reunalle, mutta onko päätös sittenkään peruuttamaton – hypätäkö, vai uhmata painovoimaa?

Fat Rabbits on turkulais-helsinkiläinen genrerajavapaa rock-yhtye, jonka musiikissa punk ja boogie lyövät kättä hevin ja nu-metalin kanssa. Yhtye on julkaissut kaksi aiempaa omakustannepitkäsoittoa: Maailma on uni (2015) ja Moottoripojat (2018). Yhtye työstää parhaillaan vuonna 2022 julkaistavaa Keym4-nimellä kulkevaa kolmatta pitkäsoittoaan.

Bändin aivotärähdyksiä aiheuttavan livemeiningin voit käydä tsekkaamassa seuraavan kerran Helsingin Lepakkomiehessä 29.12.2021.