Vaihtoehtorockia taiteilevalta Spiritraiserilta pysäyttävä Fearism-single sekä livekeikkoja Suomessa

Yhtyeen toinen pitkäsoitto Ciklos julkaistaan kolmen viikon kuluttua

Kotimainen Spiritraiser yhdistelee musiikissaan post rockia, progea ja ambienttia sekä live-esiintymisissään myös visuaalisia taide-elementtejä, ja valmistautuu nyt toisen pitkäsoittonsa julkaisuun: Ciklos-niminen levy julkaistaan 25. maaliskuuta. STREAM- ja Glory-singlejen jälkeen ilmestynyt Invisible Enemy keräsi huomiota useammalla radiokanavalla ja nousi upeasti Spotifyn Rock ei ole kuollut -soittolistalle, ja tänään ilmestyvä Fearism vyöryy niin ikään vahvasti eteenpäin – erityisesti myös tärkeän sanomansa takia.

"Eräänä yönä heräsin nähtyäni unen, jossa läheinen ystäväni yritti etsiä paikkaa, jossa hän kokisi olonsa turvalliseksi ja rauhalliseksi. Hän on kokenut elämässään syrjintää syntyperänsä takia ja on joutunut sen takia taistelemaan saadakseen hyväksyntää. Biisin teemariffi tuli ulos saman tien, kun otin kitaran käteeni, ja jo seuraavissa treeneissä sovitimme sen ympärille säkeistön ja kertosäkeen", kitaristi Uula Korhonen kuvailee kappaleen alkua.

Raskaasti jytisevä single sai basisti Antti Ruotasen voimariffittelystä vielä lisää tukea hypnoottiseen sointiinsa.

"Meillä oli periaatteessa biisi valmis, mutta jotain vielä puuttui. Rupesimme Uulan kanssa pyörittelemään juttuja, joista bassoon alkoi muodostua tuo kierto pikkuhiljaa ja jonka muut myös tajusivat ja antoivat sille tilaa muodostua. Lopulta meillä oli se eeppinen kierto valmis", Ruotanen selittää.

Fearism-kappaleesta on julkaistu myös lyriikkavideo, sillä kappaleen sanoitukset vaativat aivan erityistä painoarvoa. Sanojen teema syntyi Korhosen unen perusteella esitetyn toiveen myötä, ja laulaja Jules Näveri laati varsin ajankohtaiseen aiheeseen pureutuvat lyriikat.

"Valitettavasti yhteiskuntamme kärsii populististen pelonlietsojien kiusasta, jonka tarkoituksena on estää ihmisiä ymmärtämästä isompia ongelmia. Tarjolla on usein vain helppoja ratkaisuja vaikeisiin asioihin tai ei yhtään mitään. Näillä pelonlietsojilla ei harvemmin ole kykyä ymmärtää, mitä oikea pelko tai ahdinko tarkoittaa, tai mitä omasta kodista pakoon joutuminen merkitsee. Heidän on vaikea laittaa itsensä toisen asemaan ja siksi tämä pelko, jota syljetään, on täynnä egoistista ja tietämätöntä horinaa", Näveri toteaa ja jatkaa:

"Yleisesti ottaen ihminen haluaa toiselle ihmiselle hyvää. Tietämättömyys ja välinpitämättömyys ruokkivat kuitenkin empatian puutetta; puutetta nähdä asioita toisten silmin. Tämä on mielestäni yksi suurimmista ongelmista tämän päivän sosiaalisessa dialogissamme."

Spiritraiser suuntaa levynjulkaisun myötä keikkarintamalle ja vihjaa, että tulevat esiintymiset ovat tuotannoltaan kenties yhtyeen uran suurimpia ja sisältävät jälleen myös visuaalista taidetta.

Tulevat livekeikat:

16.4. Helsinki, Tiivistämö
23.4. Lahti, Torvi

Maaliskuun 25. päivä ilmestyvän Ciklos-levyn voi tilata jo ennakkoon täältä.

Spiritraiser on:

Anssi Ruotanen – basso
Kristian Merilahti – rummut ja ohjelmointi
Uula Korhonen – kitara
Jules Näveri - laulu

FACEBOOK | INSTAGRAM | WEBSITE