ARPPA sävelsi tunnuskappaleen kirjaan

Karuselli kuullaan osana menestyskirjailija Emmi-Liia Sjöholmin äänikirjaa Virtahevot

Vuoden puhutuimpiin artistitulokkaisiin lukeutuva Arppa on mukana Kustannusyhtiö Kosmoksen julkaisemassa äänikirjassa Virtahevot. Kirja on Paperilla toinen -esikoisteoksella hurmanneen Emmi-Liia Sjöholmin odotettu toinen romaani. Arpan kappale Karuselli oli alun perin kirjoitettu osaksi kriitikoiden ylistämää Kinovalon alla -albumia, mutta löysi tiensä osaksi kirjaprojektia.

Virtahevot-romaani on tarina eksyneistä ihmisistä, jotka tutustuvat toistensa maailmoihin kesäyössä. Kirja on kirjoitettu ensisijaisesti äänikirjaksi, jonka lukijoina kuullaan Venla- ja Jussi-palkitut näyttelijät Pihla Viitala ja Samuli Niittymäki. Karuselli toimii unenomaisella tunnelmallaan saumattomasti osana tarinankerrontaa.

Kirjoitin tämän laulelman työstäessäni Kinovalon alla -albumia. Se jäi kuitenkin kyseisen kokonaisuuden ulkopuolelle. Syksyllä 2021 Emmi-Liia Sjöholm otti minuun yhteyttä ja pyysi uuteen kirjaansa tunnuskappaletta. Luin kirjaa hetken aikaa ja silloin tämä laulu palasi mieleeni. Muistin myös, että Ville-Veikko Airaniemi piti tästä kappaleesta jo alun alkaen ja siksi pyysin hänet laulun tuottajaksi. Tästä laulusta ja Emmi-Liian kirjasta saatiin suloinen pari!”, kommentoi Arppa.

Syyskuussa 2021 julkaistu Kinovalon alla -albumi on kerännyt mainetta yhtenä suomi-indien kehutuimmista julkaisuista. Albumi on ehdolla Emma gaalassa vuoden rock-albumiksi, jonka lisäksi Arppa on ehdolla myös vuoden tulokkaaksi.

Seuraa Arppaa somessa:
Instagram / Facebook