Sointi-klubien vieraana Paroni Paakkunainen ja Matti Johannes Koivu

Kevään Sointi-klubien solisti- ja säveltäjävieraana kaksi sielukasta tarinankertojaa: Seppo “Paroni” Paakkunainen ja Matti Johannes Koivu

Sointi Jazz Orchestra on vuodesta 2020 luotsannut omaa jazzklubiaan Musiikkiteatteri Kapsäkin tunnelmallisessa miljöössä. Pandemiasta huolimatta on kahdessa vuodessa toteutettu jo 9 uniikkia klubia. Orkesteri tunnetaan maanlaajuisesti kunnianhimoisista kantaesitysohjelmistoistaan, eikä kevään 2022 Sointi-klubien ohjelmisto poikkea linjasta. Kevään klubien solisti- ja säveltäjävieraiksi on kutsuttu kaksi sielukasta tarinankertojaa, Seppo “Paroni” Paakkunainen ja Matti Johannes Koivu.

Ensimmäisellä Sointi-klubilla (ti 5.4.) SJO sukeltaa suomalaisen free jazzin pioneerin, Seppo “Paroni” Paakkunaisen musiikkiin. Paakkunainen on yksi maamme monipuolisimmista muusikko-säveltäjä-sovittajista, ja vaikka hänen ensimmäinen rakkautensa oli jazz-musiikki, mahtuu hänen rikkaan uransa varrelle kaikkea lastenlauluista joikujen, iskelmien, jazzin, teatterimusiikin ja sinfonioiden kautta kirkkomusiikkiin. Konsertissa kuullaan Paronin kattavan big band -tuotannon helmiä sekä kahden Sointi Jazz Orchestralle sävelletyn uuden teoksen kantaesitykset, ja pääsee säveltäjämestari itsekin vierailemaan muutamassa kappaleessa orkesterin solistina.

“Sointi Jazz Orchestrassa minua kiinnostaa erityisesti yhtyeen monipuolisuus ja ennakkoluulottomuus. Pidän yhtyeen yhteissoinnista, sillä onhan kyseessä Sointi-orkesteri. Nämä ovat tärkeitä asioita. Konsertissa esitettävät tilausteokset ovat minulle merkittäviä teoksia, ja toinen niistä kertoo omasta muusastani – pitkästä parisuhteesta ja rakkaudesta.”
-Seppo “Paroni” Paakkunainen

Toukokuun Sointi-klubilla (ti 3.5.) syvennytään Matti Johannes Koivun tuotantoon. Koivu kuuluu maamme vahvimpien laulaja-lauluntekijöiden riviin. Hänet tunnetaan artistina, joka ei epäröi tuoda tunteitaan musiikkiin. Suuren yleisön tietoon Koivu tuli alunperin cover-versioista, joita hän teki Irwin Goodmanin esittämistä kappaleista. Koivun musiikissa on kuultavissa vivahteita mm. folkista ja beat-musiikista, ja Kapsäkissä kuullaan ensimmäistä kertaa kuinka hänen kappaleensa muovautuvat ison jazzorkesterin käsittelyssä.

"En ole koskaan esiintynyt näin suuren orkesterin kanssa ja pidän sitä suurena etuoikeutena. Toki jännittää hieman, koska noin suuressa joukossa esiintyminen vaatii paljon. En voi pysähtyä juttelemaan kesken kappaleen."

-Matti Johannes Koivu

Liput klubeille 26/22 €: https://www.lippu.fi/artist/sointi-jazz-orchestra/