Kajaanilainen melodista metallia soittava Ikirouta julkaisi elämän rajallisuudesta kertovan singlen

Promokuva: Miika Manninen

Perjantaina 11.3. julkaistu Aika on kajaanilaisen melodista metallia soittavan Ikiroudan 15. singlejulkaisu.

Kappaleen kirjoittanut kitaristi/kosketinsoittaja Teemu Kuosmanen taustoittaa julkaisua: ”Kappale kertoo elämän rajallisuudesta ja siitä, ettei pitäisi jättää asioita tekemättä, vaan tarttua tilaisuuksiin. Meillä kaikilla on vain yksi elämä elettävänään ja se pitäisi ymmärtää käyttää itselle mieleisellä tavalla. Muutamaan aiempaan singleen verrattuna 'Aika' kiristää hiukan ruuvia ja kappale jyrää hieman nopeammilla kierroksilla ollen kuitenkin erittäin melodinen ja kertosäe on ikiroutamaisen tarttuva. Itseäni vielä lisäksi hiukan jännittää musiikkivideo, sillä se on ensimmäinen tekemäni.

Katso musiikkivideo: https://youtu.be/lax4_R2_alc

Ikirouta on kajaanilainen vuonna 2020 perustettu melodista iskelmävetoista metallia soittava yhtye. Bändi sai alkunsa, kun aiemmin SoulHealer-yhtyeessä soittaneet kitaristi Teemu Kuosmanen ja laulaja Jori Kärki toteuttivat haaveensa suomenkielisestä melodista raskasta rockia soittavasta yhtyeestä. Mukaan kysyttiin rumpuihin Jani Partanen ja tällä kokoonpanolla kokeiltiin kepillä jäätä äänittämällä ja julkaisemalla ensisingle Vanki Teemun soittaessa myös basson sekä kosketinsoittimet. Kappale sai erinomaisen vastaanoton ympäri Suomea ja kansa vaati lisää. Päätettiin tehdä. Seuraavakin kappale julkaistiin vielä samalla kokoonpanolla, mutta sen jälkeen mukaan saatiin basson varteen Jere Pellikka ja tällä kokoonpanolla on menty siitä asti.

Kesä 2021 meni keikoilla sekä festareilla että klubeilla ja listalla oli mm. Kuopiorock ja Lammen Loiskeet Kajaanissa. Tulevallekin kesälle on keikkaa sovittu mm. Lammen Loiskeet, Untorock sekä Swamp Rock ja lisäyksiä on tulossa.
Kosketinsoitinsoolon uuteen kappaleeseen on soittanut Ikiroudan hovimiksaaja Turmion Kätilöistä ja Tarotista tuttu Janne Tolsa, joka ensimmäisestä Vanki-kappaleesta alkaen on toiminut myös aputuottajana jättäen vahvan kädenjälkensä Ikiroudan soundimaailmaan.

Kuuntele
Spotify: https://spoti.fi/3KBpRZI

Ikirouta:
Jori Kärki – laulu
Teemu Kuosmanen – kitara, kosketinsoittimet
Jere Pellikka – basso
Jani Partanen – rummut

Miksaus, masterointi ja aputuotanto: Janne Tolsa, Note On –Studio
Kosketinsoitinsoolo: Janne Tolsa

Musiikkivideo: Teemu Kuosmanen

www.ikiroutayhtye.fi
www.facebook.com/ikiroutayhtye