Ritarituotanto on julkaissut Moonika Ilménin pitkäsoiton Fata Morgana

Levyn genre on laulettua kitaravetoista beat-musiikkia ja löytyypä levyltä yksi instrumentaalikin rautalankahenkeen.

Moonika Ilmén on tullut tunnetuksi monipuolisena tulkitsijana, niin perinteisen tanssimusiikin kuin tiukan rock-ilmaisunkin tulkkina. Nostalgia ja rakkaus 1950- ja 1960-lukujen melodiseen musiikkiin sai Moonikan tällä kertaa pureutumaan kitarapohjaiseen ilmaisuun. Moonikan taustalla studiossa soittivat mm. Topi Sorsakosken Kulkukoirissa toimineet ammattilaiset, Jyrki Telilä, Jouni Saario ja Jari Luostari. Jouni on tuttu myös Marko Haaviston Poutahaukoista ja Jari Luostari Yölinnusta. Näiden lisäksi musiikillisen näytteensä äänitteelle kävivät antamassa Ilari Haavisto In the Mood-yhtyeestä, Kari Talaslahti Twisters-yhtyeestä sekä Juha Maunu ja Juho Kulmala Varjokuvasta. Lisämausteensa soundimaailmaan antoi Riku Niemi vibrafonillaan.

Levyltä löytyy monipuolinen kattaus rautalankahenkeen sovitettuja kappaleita. Rautalankaklassikoista levylle päätyi jo aiemmin singlenä julkaistu East Virginia. Samalta vuosikymmeneltä valittiin Tamara Lundin kaunis balladi Sinun omasi. Slaavilaista kaihoa edustaa Leningrad ja kokonaisuuden kruunaa kaksi Eila Pellisen arkistosta löytynyttä kappaletta. Monipuolisuutta tuo sekin, että taltioimme Olavi Virran ohjelmistosta Caravanin ja Irwin
Goodmanilta biisin Kulta ei syytä huoleen. Vexi Salmen myötävaikutuksella saimme räätälöityä Irwinin klassikkoa hieman naisellisempaan suuntaan.

Levyn kappaleet löytyvät digiversioina Spotifysta ja levy julkaistaan myös fyysisesti CD:nä. Mukavia kuunteluhetkiä!
www.moonikailmen.fi