Ränden uusi albumi valmistui 2020-luvun poikkeuksellisessa tilanteessa – Melodinen pop-levy “Ei tullut kevätjuhlaa” julkaistaan 25.3.

Poprock-artisti Rände julkaisee uuden albumin perjantaina 25. maaliskuuta. Ei tullut kevätjuhlaa on melodinen pop-albumi, joka on tehty 2020-luvun ensimmäisten vuosien poikkeuksellisessa tilanteessa – kun mikään ei mennytkään suunnitelmien mukaan. Kappaleissa kuuluu halu päästä juhlimaan ja elämään täysillä. Levyn julkaisee Milki Records.

Kappaleiden tekstit käsittelevät tunnejälkiä jättäneitä hetkiä elämän varrelta ja pohtivat muutoksen mahdollisuutta. Sanoittajana Rändelle tyypilliset monitulkintaiset kielikuvat mahdollistavat sen, että tarinat kuvastavat eri ihmisille erilaisia kokemuksia ja niihin on siksi helppo löytää yhtymäkohtia.

Vaikutteita albumille on tarttunut mukaan niin 80-luvun elektrosoundeista kuin ruotsalaisesta jylhästä synthpopista ja brittiläisestä kitararockistakin. Uudella albumilla Rände jatkaa edellisellä levyllä alkanutta yhteistyötä tuottaja Tapio Heinilän kanssa, joka taikoi kappaleisiin modernin yhdistelmän elektronista- ja luomusoundia sekä isoja tunnelmallisia hetkiä. “Rakastan mollisävyisiä kappaleita ja käsittelen usein biiseissäni synkkiä teemoja. Vastapainona tummille sävyille levyllä on myös tanssittavuutta, soundien keveyttä ja iloa", Rände sanoo.

Albumin kärkikappaleeksi valikoitunut Salattu maailma on duetto Coska-yhtyeestäkin tutun Manna Borgin kanssa. “‘Salattu maailma’ on riipaisevan kaunis, slaavilaishenkinen power-balladi. Mannan upea laulusoundinsa toi lisää tunnelatausta ja vuoropuhelua täyttymättä jäänyttä rakkautta käsittelevään kappaleeseen”, artisti avaa.

Tulevalta Ei tullut kevätjuhlaa -albumilta on lohkaistu ennakkosinglet Hetkessä, Kaksi maailmaa ja Viimeinen näytös. Laulaja-lauluntekijä on julkaissut aiemmin albumit Liekki (2005), Ei huolta huomisesta (2006), Sanat jotka kirjoitettiin, teot jotka aiheutimme (2008) sekä (tieni ulos) KONTULA (2020, Milki Records). Soolouran lisäksi artisti on vaikuttanut muun muassa yhtyeissä Rod of Moses, GLDN sekä Waves of the Echo.

Seuraa artistia
Facebook
Instagram
Linktr.ee