Katkera kevätjuhla Seinäjoen Rytmikorjaamolla toukokuussa

Katkera kevätjuhla Seinäjoen Rytmikorjaamolla toukokuussa

Tapahtumakaupunki Seinäjoki saa jälleen uuden tapahtuman, kun uusi sisäfestivaali Katkera Kevätjuhla ottaa kevään vastaan synkin mielin toukokuun 14. päivänä. Festivaali esittelee undergroundin pimeämmältä puolelta nousevia raskaan sarjan bändejä. Rytmikorjaamolla järjestettävän tapahtuman ensimmäinen vuosikerta suolaa haavat Kuolemanlaakson, Atlasesin, Marton ja Mons Igniferin voimin. Ennakkolipunmyynti alkaa tiistaina 22.2. klo 9:00 Tiketissä.

Jos joskus niin juuri nyt tämä tapahtuma oli tehtävä. Emme ole katkeria, mutta juhlimme kuitenkin - vaikka lyömällä päätä seinään. Tapahtuman bändit voi halutessaan lokeroida metallin pimeälle puolelle, mutta tässä lokerossaan ne edustavat värikkään monipuolista kattausta. Tämän tapahtuman jälkeen ihmiset voivat askeltaa kohti uutta tuntematonta, toivottavasti paljon onnellisimpina”, promoottori Marko Kivelä kommentoi.

Katkeran Kevätjuhlan itseoikeutettuna pääesiintyjänä lavalle nousee joulukuussa Katkeruuden Malja- singlen julkaissut death doom -yhtye Kuolemanlaakso. Vuosia taukoa viettäneeltä bändiltä ilmestyy maaliskuussa kolmas pitkäsoitto Kuusumu. Tulevalta albumilta saatiin tammikuussa jo toinenkin maistiainen, kun päivänvalon näki Tulessakävelijä-single.

Kitaristi Laakson ja Swallow The Sunistakin tutun, laulaja Kotamäen luotsaaman bändin tuleva albumi on saanut inspiraationsa 1500-vuotta sitten maapallolla sattuneista katastrofaalisista tapahtumista, jotka johtivat ilmaston viilenemiseen.

Atlases puolestaan maalaa musiikillaan yltäkylläisen ja vahvasti visuaalisen maiseman, missä tulivuorenkokoiset murskaavat metalliriffit ja elokuvamaiset elementit toimivat linjakkaasti sulassa sovussa keskenään. Bändin viipyilevä post metal kuorrutetaan elektronisilla elementeillä, mitkä kaikki toteutetaan keikoilla livenä ilman taustanauhoja. Bändin tuorein pitkäsoitto Woe Portrait on kerännyt ylistystä ympäri maailman.

Runollista corea soittava Marto luottaa nopeisiin kekseliäisiin biiseihin ja Saima Harjaja -tyylisiin lyriikoihin. Nopeudestaan huolimatta bändin vaihdelaatikosta löytyy enemmän kuin yksi vaihde. Äärimmäistä, mutta kiehtovaa.

Vuonna 2018 perustettu seinäjokinen Mons Ignifer tuo Rytmikorjaamolle mukanaan oman katkeran sekoituksensa melankolista, pehmeää ja seesteistä metallia.

Katkera Kevätjuhla Facebook-tapahtuma.

Kuolemanlaakso: Katkeruuden malja -video
Atlases: Eplison-video
Marto: Portaali-video
Mons Ignifer: Mons Ignifer -video

https://www.facebook.com/kuolemanlaakso
https://www.facebook.com/atlasesband
https://www.facebook.com/martonorth
https://www.facebook.com/monsigniferband/

Katkera Kevätjuhla
14.5.2022 Rytmikorjaamo, Seinäjoki
Kuolemanlaakso
Atlases
Marto
Mons Ignifer

Liput ennakosta 15€ / 13€ (sis. palvelumaksu, halvempi hinta Selmun jäsenille).
Liput ovelta 17€.
Ennakkomyynti alkaa tiistaina 22.2. klo 09:00 Tiketti