Suomalaistähti Alina Tomnikov tekee pääroolin kansainvälisessä uutuussarjassa

Suomalainen Alina Tomnikov sekä saksalaiset Albrecht Schuch ja Friedrich Mücke tähdittävät uutta draamasarjaa. Kuva: Sky.

Suomalaisnäyttelijä Alina Tomnikov tekee pääroolin isossa kansainvälisessä Sky Original -uutuussarjassa Funeral For A Dog, jossa nähdään myös liuta Saksan tunnetuimpia näyttelijätähtiä. Viidessä eri maassa kuvattu, menestyskirjaan pohjautuva draamasarja julkaistaan Saksassa, Itävallassa ja Isossa-Britanniassa 17. maaliskuuta.

Muun muassa Ekaterina-, Donna- ja Ivalo-tv-sarjoista ja Putouksesta tunnetuksi tullut Alina Tomnikov nähdään uransa isoimmassa roolissa kansainvälisessä Sky Original -draamasarjassa Funeral For A Dog. Saksassa, Italiassa, Yhdysvalloissa, Bulgariassa ja Kuubassa 11 kuukauden aikana pahimpaan pandemia-aikaan kuvattu saksalaisen Sky-yhtiön suurtuotanto pohjautuu Thomas Pletzingerin samannimiseen menestyskirjaan. Kahdeksanosainen draamasarja nähdään 17. maaliskuuta alkaen Saksassa, Itävallassa ja Isossa-Britanniassa Skyn kanavilla ja NOW-suoratoistopalvelussa.

Urallaan nousukiidossa olevan Tomnikovin lisäksi Saksan tämän hetken kuumimman näyttelijäkaartin tähdittämä Funeral For A Dog on koskettava draama rakkaudesta ja menetyksestä sekä kokonaisen sukupolven toiveista ja unelmista. Yhdessä jaksoista vierailee enemmänkin suomalaisväriä, sillä mukana nähdään myös näyttelijät Anu Sinisalo, Marjaana Maijala ja Ville Virtanen. Sarjassa puhutaan saksan, englannin, espanjan ja italian lisäksi myös suomen kieltä.

Olin innoissani ja otettu pääroolista, sillä näin suuren tuotannon tekeminen kansainvälisen ryhmän kanssa oli ainutlaatuinen kokemus. Tämä oli myös haastavin roolityöni koskaan. Valmistautuminen Tuulin rooliin oli poikkeuksellisen kokonaisvaltaista – se, miten intensiivisesti minut näyttelijänä sidottiin mukaan hahmoni kehitysprosessiin, oli erityislaatuista”, kuvailee Alina Tomnikov.

Tämän lisäksi opettelin muun muassa puhumaan sujuvaa saksaa, amputoimaan koiran jalan, ompelemaan tikkejä banaaneilla harjoitellen ja käärimään säkkikaupalla sätkiä vain muutamaa kohtausta varten. Lisäksi matkustaminen ympäri maailmaa pahimpaan korona-aikaan tuntui äärimmäisen absurdilta. Minulle tehtiin 11 kuukauden aikana yli 120 koronatestiä”, Tomnikov kertoo.

Funeral For A Dog -sarja käynnistyy, kun toimittaja Daniel (Albrecht Schuch) jäljittää menestyskirjailija Mark Svenssonin (Friedrich Mücke) tämän piilopaikasta Italiasta. Siellä hän kiinnostuu mysteeristä, joka sitoo yhteen Tuulin, Markin ja Felixin (Daniel Sträßer), Tuulin kadonneen kumppanin. Daniel kietoutuu syvemmälle Markin romaanista tuttuun tarinaan, joka vie kolmikon Etelä-Amerikasta Napapiirille ja 9/11-aikaiseen New Yorkiin. Jotain on kuitenkin pielessä, ja tutkiessaan kolmiodraamaa, Daniel löytääkin jotain paljon suurempaa, kuin mitä olisi koskaan osannut odottaa.

Käsikirjoituksesta vastaavat Hanno Hackfort, Bob Konrad sekä Thomas Pletzinger, ja ohjauksesta David Dietl ja Barbara Albert. Sarjan maailmanensi-iltatapahtuma järjestetään Berliinissä ensi viikon keskiviikkona 2. maaliskuuta ja myös Tomnikov on paikan päällä tekemässä kansainvälisen median haastatteluita.

Suomessa Funeral For A Dog julkaistaan näillä näkymin loppuvuodesta 2022.

Funeral For A Dog -sarjan traileri