Liinu julkaisee debyyttialbuminsa “Unessa ja valveilla” 8.4. – Levyn ytimessä häpeä, itseironia ja ennen käsittelemättömät tunteet

Helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä Liinu julkaisee debyyttialbuminsa perjantaina 8. huhtikuuta. Popin ja soulin välimaastossa liikkuvan albumin nimi on Unessa ja valveilla. Sen laulut kumpuavat artistin omasta halusta tulla paremmaksi ihmiseksi – levyn kappaleissa tarkastellaan itseironiseen sävyyn muun muassa häpeää ja ennen käsittelemättömiä tunteita.

Lopputulos muistuttaa kolmekymppisen minän ajatusmaailmasta, kun aloin tutkimaan käyttäytymistäni ja tein paljon töitä sen eteen, että oppisin toimimaan sydämeni viitoittamalla tavalla. Halusin vilpittömästi tulla paremmaksi ihmiseksi ja tällä levyllä käyn läpi sitä kaikkea myllerrystä, mitä tuo aika on minulle ollut. Levyltä löytyy kappaleita, jotka olen kirjoittanut käydessäni läpi elämäni kohtia, joita minun on ollut vaikea hyväksyä ja antaa itselleni anteeksi. Viime vuosina olen oppinut tulkitsemaan sydämeni ääntä, sekä seuraamaan herkemmin intuitiotani. Tärkeintä on olla rehellinen itselleen ja toimia hyvien aikeiden saattelemana”, Liinu avaa.

Levynteon aikana maailma kamppaili alkaneen pandemian keskellä. Samoihin aikoihin artisti menetti myös äitinsä ja luopui yritystoiminnasta, joka oli ollut suuri unelma – tapahtui paljon lyhyen ajan sisällä. Luopumisen seasta Liinu kuitenkin pystyi näkemään edessään myös uusia mahdollisuuksia.

“Tuona aikana kävin läpi isoja ajatuksia ja niissä musiikki oli vahvasti läsnä. Vaikka sen tekeminen oli välttämätön keino pysyä järjissä, samalla sen julkaiseminen tuntui toisarvoiselta. Miksi ja kenelle tekisin tämän levyn, maailmassa on niin paljon tärkeämpiäkin asioita? Ennen kaikkea äidin poismeno pisti minut ajattelemaan elämän tarkoitusta. Ajatus siitä, että olemme olemassa vain tässä hetkessä on toiminut liikkeelle panevana voimana, seuraavassa hetkessä minuakaan ei ehkä enää ole. Siksi tein tämän levyn, halusin jättää jäljen olemassa olostani”, artisti kertoo.

Albumin kärkikappaleeksi on valittu levyn kolmosraita Hengitän. Se on tarina ristiriitaisista fiiliksistä – toisaalta rakastaa toista, mutta samalla tiedostaa suhteen mahdottomuuden. Kappale on muistutus siitä, että miten tarina ikinä päättyykään, se kääntyy vielä hyväksi.

Levyllä kuullaan pääosin orgaanisia instrumentteja ja sillä soittavat Jari Mäenpää (kitara), Toni Tarvainen (rummut) ja Pessi Lehtinen (piano). Skidit raamit -kappaleessa on mukana Temble Balls -yhtyeen kitaristi Niko Vuorela.

Tulevalta levyltä on viime vuonna julkaistu ennakkosinglet Unessa ja valveilla sekä Haavat X Muurit. Lisäksi Liinulta on aiemmin ilmestynyt yksittäisinä lohkaisuina kappaleet Lumous (2019), Luurankoja (2020) ja Pelkään (2020).

Seuraa artistia
Facebook
Instagram