Herkkä indiepoptulokas Ville Veikka julkaisi debyytti-EP:n ”Tästä alkaa tulevaisuus”

”Artistius ja musiikin tekeminen tosissaan on aina ollut mulle unelma”

Ville Veikka on yksi WWF:n Earth Hourin 2022 lähettiläistä ja esiintyy Earth Hourin Instagram livessä lauantaina 26.3.

Kuuntele ”Tästä alkaa tulevaisuus” -EP tästä

Ville Veikka on 22-vuotias Helsingissä asuva laulaja-lauluntekijä, joka julkaisi tänään perjantaina 25.3. debyytti-EP:n "Tästä alkaa tulevaisuus". Ville Veikan musiikissa tarinallinen lyriikka ja herkkä laulu yhdistyy indiehtäväksi ja koskettavaksi suomipopiksi. EP sisältää kolme uutta kappaletta sekä aiemmin julkaistut singlet “Aina ku lähet” sekä "Tyhmät muuttaa pois".

"Tiivistettynä ’Tästä alkaa tulevaisuus’ EP kertoo aikuistumisesta tässä ajassa. Biisit on kirjoitettu reilun vuoden aikana yhdessä useiden huipputekijöiden kanssa. Biiseissä on kantavana teemana myös menettäminen. Tämä ilmenee eri näkökulmista niin menettämisen pelkona, itsensä menettämisenä kuin myös elinkelpoisen maapallon menettämisenä. Yhteensä viiden kappaleen mittainen EP on näyteikkuna tulevaan ja siihen millaista musiikkia mä edustan”, Ville Veikka kuvailee.

”Artistius ja musiikin tekeminen tosissaan on aina ollut mulle jonkunlainen unelma. Oon soittanut kitaraa jo ihan junnusta asti, mutta laulaminen tuli mukaan vasta paljon myöhemmin. Laulun yhdistäminen kitaran soittamiseen mahdollisti kaikenlaisen musiikillisen kokeilun ja aika nopeesti aloinkin siitä väsäilee mun ekoja biisejä.

Musan lisäksi mulle on erittäin tärkeätä ympäristöasiat ja ilmastonmuutoksen hillitseminen. Mä myös opiskelen näitä asioita yliopistossa ja haluan olla mukana ratkasemassa näitä ongelmia. Toivottavasti voin myös musiikilla tuoda näille asioille näkyvyyttä ja halua ratkaisuille”, kertoo Ville Veikka.

Ville Veikka on yksi WWF:n Earth Hourin 2022 lähettiläistä ja esiintyy Earth Hour livelähetyksessä lauantaina 26.3.

Tästä alkaa tulevaisuus EP:
1. Aina ku lähet
2. Kohinaa
3. Kauniita kuvia maailmanlopusta
4. Tyhmät muuttaa pois
5. Tästä alkaa tulevaisuus

Instagram: @ville.veikka
TikTok: @ville.veikka