Multi-instrumentalisti ja pop-tulokas AWA julkaisee esikoislevynsä toukokuussa

Uusi Myrkkyy-single kertoo addiktioiden uskomattomasta vetovoimasta

Ansiokkaita pop-sävelmiä jo useamman vuoden singleinä julkaissut AWA alias Amanda Mäläskä julkaisee pieteetillä valmistellun sooloalbuminsa toukokuussa. Muun muassa Flanellitaivas- ja Magiaa-singleillään jo aiemmin kuulijoita ihastuttanut AWA paljastaa tänään levyn ehkä tummimman biisin. Toki Myrkkyy-singlen aihekin on jo itsessään painava, ja biisin teossa auttoi artistin omakohtainen päätös päästä eroon tupakoinnin addiktoivasta voimasta.

"Myrkkyy kertoo vaarallisesta addiktiosta. Aihe on minulle läheinen ja ahdistavakin, minkä vuoksi lähdin kirjoittamaan sitä todella konkreettisesta näkökulmasta: tupakasta. Se helpotti käsittelemään aihetta ja viettämään biisin parissa tiiviisti aikaa. Kappaleen valmistuttua huomasin, että olin sisällyttänyt sen tekstiin ja tunnelmaan paljon muutakin sisältöä, joka kumpusi muun muassa omasta parisuhdehistoriasta ja traumoista", AWA kertoo.

Singlen sanoitusten hionnassa oli mukana myös AWAn niin ihmisenä kuin lyriikan tekijänä ihailema Saara Törmälä, ja biisi tuo esiin jotain uutta AWAn artistiminästä.

"Kappale on sävyltään ja tuotannoltaan tumma ja se tarjoaa kuultavaksi sitä puolta minusta, joka kumpuaa vahvasti bänditaustastani. Löytyy särökitaraa, valtavaa stemmamerta ja kunnon massiivista höykytystä biisin loppupuolelta. Uiskentelen itse ajoittain melko syvissäkin vesissä ja silloin tämän tyyliset tuotannot ovat osana päivittäistä soundtrackiäni."

AWAn bändi osallistui myös vahvasti biisin esituotantoon sekä sovitukseen, ja lauluosuuksien tuotanto ja sovitus saivat muotonsa Helena Haaparannan kanssa.

"Tämä vuosi on monella tapaa minulle juhlavuosi. Tänä vuonna julkaistavan esikoisalbumini lisäksi täytin pyöreitä ja päätin itse lopettaa tupakoinnin. Se ei ole ollut helppoa, mutta apua olen saanut muun muassa Assi Jokivirran minulle henkilökohtaisesti räätälöidystä 'Tupakasta eroon' -hypnoosiäänitteestä. Aion kevään aikana arpoa yhdelle some-seuraajistani Assin yksilöidysti tekemän äänitteen, jota voi hyödyntää esimerkiksi mistä tahansa haitallisesta tavasta eroon pääsemiseksi tai mihin tahansa muuhun itse valitsemaansa asiaan. Haluan auttaa muitakin voimaan paremmin."

AWA eli Amanda Mäläskä on multi-instrumentalisti. Hän on vaikuttanut monissa eri kokoonpanoissa musiikkiuransa aikana sekä kirjoittanut kappaleita myös muille artisteille. Lisäksi hän on tullut tutuksi Sarca-yhtyeen kitaristina ja biisinkirjoittajana.

AWA on uransa aikana tehnyt yhteistyötä useiden lauluntekijöiden, kuten Jonne Liimataisen, Aku Rannilan, Saara Törmän ja Sanna Korkeen sekä tuottaja Jonas Olssonin kanssa. Myös lauluntekijät Eija Hinkkala ja Heikki Salo ovat auttaneet häntä kehittymään varsinkin laululyriikan kirjoittajana.

FACEBOOK | INSTAGRAM