Jorman debyyttisingle Tahdon sut ilmestyy pe 18.3.2022

Jorma esittää iskelmällisen popkappaleen “loittonevista perävaloista”.

Jorma on kohta neljäkymmentä vuotta täyttävä haaveilija, joka haluaa uskoa elämässään lähinnä henkisiin arvoihin. Ihminen, joka myöntää, ettei tajua itsestään vieläkään juuri mitään.

Toisaalta Jorma (Rantalainen) on kokenut muusikko, joka on antanut lähinnä basson ja mutta myös kitaran laulaa muun muassa yhtyeissä RebelHead, Deep Insight, GG Caravan ja High School Dropouts.

Kun Jormalle rakas RebelHead hajosi vuonna 2016, soittaja suuntasi luovuutensa omaehtoiseen musiikin tekemiseen. Ensin mielessä oli uusi bändi, lopulta mies soitti ja lauloi lähes kaiken itse. Ainoastaan yhden kappaleen viuluosuuksiin tarvittiin ulkopuolista apua.

Noin viiden vuoden työ kulminoituu keväällä 2022, kun ilmestyy Jorman debyyttialbumi Pelko ja häpeä ei määritä mua enää. Sen ensimmäinen singlelohkaisu Tahdon sut ilmestyi perjantaina 18. maaliskuuta.

Tahdon sut valikoitui albumin ekaksi sinkuksi biisin helppouden takia. Siinä on iisi meno. Se ei kurottele mihinkään, se vain lähinnä on, Jorma miettii.

Iskelmällinen popkappale Tahdon sut on toisaalta myös analyyttinen tarina parisuhteen muodostumisen ongelmallisuudesta.

Kun tarpeeksi monta kertaa katselee "loittonevia perävaloja", niin väkisinkin rupeaa pohtimaan, et mitenkäs tän homman nyt pitäisi toimia. Ja sit päästäänkin taas näihin ristiriitoihin, et hoen itselleni, et kyllä asiat tapahtuu kun on sen oikea aika, mut toisaalta olen ihan romuna ja paskana siitä, ettei se tapahdu heti.
Lisäksi biisi pohtii myös ikiaikaista taitolajia: itselleen valehtelua. Sen hyviä ja huonoja puolia, Jorma pyörittelee.

Yhtä kaikki, Tahdon sut on kevään 2022 ensimmäinen hitti, kappale kuin kevein kesäpäivä. Jorma koosti itsenäisesti biisille myös videon, jonka voit nauttia tästä:

www.youtube.com/watch?v=jMoumBC_VFU

www.facebook.com/VirallinenJORMA
www.instagram.com/virallinen_jorma