Lilla Teaternin ja Teatterikorkeakoulun yhteistyö tuo Södergranin ja Olssonin teokset näyttämölle

Lilla Teatern ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu tekevät yhteistyötä tänä keväänä. Runoilija Edith Södergranin ja kirjailija Hagar Olssonin teokset ovat toimineet inspiraationa Rasmus Slätiksen ohjaamassa Rasande Stillestånd-esityksessä. Ensi-ilta on 10.5.2022 ja esityksiä on kuusi.

Yhteistyö on odotettu ja iloitsen suuresti siitä, että ruotsinkieliset, tulevat näyttelijät valloittavat näyttämömme toukokuussa”, sanoo Lilla Teaternin taiteellinen johtaja Jakob Höglund.

Esitys on yhteistyö Lilla Teaternin ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ruotsinkielisen näyttelijäntaiteen koulutusohjelman välillä.

Ohjaaja Rasmus Slätis ja opiskelijat tutkivat Edith Södergranin runokokoelmien Septemberlyran (1918), suom. Syyskuulyyra, Rosenaltaret (1919), suom. Ruusualttari ja Framtidens skugga (1920) sekä Hagar Olssonin romaaniin På Kanaanexpressen (1929) pohjalta ihmisen vapaudenkaipuuta ja hänen paikkaansa kosmoksessa. Kysymykset ja intohimot, jotka heräsivät modernin aikamme alussa, ovat nyt, sata vuotta myöhemmin, saavuttaneet eräänlaisen kliimaksin.

Harjoituskausi on pedagoginen ja taiteellinen prosessi, jonka huipentuma on tanssia, musiikkia, liikettä, estetiikkaa ja improvisoituja elementtejä sisältävä kokonaistaideteos.

Näyttämöllä nähdään maisteriopiskelijat Antonia Atarah, Alexandra Gustafsson, Tobias Klemets, Greta Lignell, Sara Pirhonen, Walter Ruokolahti, Linnea Sundblom sekä Stina Engström (TeaK, näyttelijäntaiteen lehtori, näyttelijä) ja Pia Runnakko (Lilla Teatern/ HKT)

Konseptista ja ohjauksesta vastaa Rasmus Slätis, koreografiasta ja sen ohjauksesta vastaa Karolina Ginman, Fabian Nyberg vastaa lavastuksen ja visuaalisuuden toteutuksesta, säveltäjänä ja muusikkona toimii Joonas Leppänen. Valosuunnittelusta vastaa Jyri Suominen (Lilla Teatern/HKT) ja äänisuunnittelusta Niklas Lundström (Lilla Teatern/HKT).

Rasande Stillestånd, ensi-ilta 10.5.2022 Lilla Teaternissa, Yrjönkatu 30, 00100 Helsinki. Esityskausi 10.5 - 14.5.2022.

@uniartshelsinki @Teatterikorkeakoulu @hkt.fi @lilla.teatern

#uniartshelsinki #rasandestillestånd #utb_sksp #lillateatern #hktfi

Lisätietoja:

Lilla Teatern, Yrjönkatu 30, 00100 Helsinki

www.lillateatern.fi